Formula 1 – Νικητής ο Μπότας, κερδισμένος ο Φερστάπεν

Formula 1 – Νικητής ο Μπότας, κερδισμένος ο Φερστάπεν

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Τουρκίας, με τον Φερστάπεν να τερματίζει δεύτερος και να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πέρες συμπλήρωσε το βάθρο. πέμπτος ο Λούις Χάμιλτον.

Το δέκα το καλό! Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Τουρκίας και πανηγύρισε τη δέκατη νίκη της καριέρας και πρώτη μετά τον περσινό αγώνα της Ρωσίας. Ο Φινλανδός της Mercedes έφτασε με σχετική ευκολία στην γραμμή του τερματισμού ως πρώτος, παίρνοντας μια καλή διαφορά από τον Φερστάπεν στην αρχή και κάνοντας ένα όμορφο προσπέρασμα στον Σαρλ Λεκλέρκ, προς το τέλος του αγώνα.

Ο Ολλανδός της Red Bull τερμάτισε δεύτερος και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στη «μάχη» του τίτλου, καθώς εκμεταλλεύθηκε το  προβάδισμα που είχε από τον Χάμιλτον ήδη από την εκκίνηση και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Βρετανός, επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μείωσε όσο μπορούσε τη ζημιά, με την ενδέκατη θέση στην οποία εκκινούσε να είναι περιοριστική όσον αφορά τις ελπίδες του για νίκη. Ο Χάμιλτον κατάφερε να φτάσει μέχρι την πέμπτη, κάνοντας έναν καλό αγώνα.

Ο Σέρχιο Πέρες συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, προσπερνώντας τον Σαρλ Λεκλέρκ στους τελευταίους γύρους του Grand Prix, βοηθώντας παράλληλα την Red Bull στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Γκασλί, Νόρις, Σάινθ, Στρολ και Οκόν ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ανάγκασαν τους οδηγούς να τρέξουν με ενδιάμεσα ελαστικά, με τον Φέτελ να είναι ο μοναδικός που επιχείρησε να βάλει σλικ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κάνει ένα γύρο και στη συνέχεια να μπει ξανά για να αλλάξει σε ενδιάμεσα.

O Φερστάπεν έχει πλέον προβάδισμα έξι βαθμών από τον Λούις Χάμιλτον (262,5 – 256,5), ενώ στους κατασκευαστές η Μercedes είναι στην πρώτη θέση έχοντας 433,5 βαθμούς, με την Red Bull να ακολουθεί με 397,5.

Επόμενος αγώνας είναι στις 22-24 Οκτωβρίου στην πίστα της Αμερικής, με έξι να απομένουν για το φινάλε ενός από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ