Formula 1 – Πήρε την Pole Position ο Φερστάπεν στις ΗΠΑ

Formula 1 – Πήρε την Pole Position ο Φερστάπεν στις ΗΠΑ

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο γρηγορότερος από όλους στις κατατακτήριες δοκιμές και έτσι θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix των ΗΠΑ

Την ένατη εφετινή «pole position» και συνολικά 12η στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών που θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα, ο οποίος είναι ο 17ος (από τους 22) της εφετινής χρονιάς.

Φερστάπεν, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, έχοντας προβάδισμα έξι βαθμών έναντι του Λιούις Χάμιλτον, ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Mercedes, ο οποίος θα βρίσκεται πλάι στον Ολλανδό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Την τρίτη θέση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά κατέκτησε ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull, ενώ ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας κατετάγη τέταρτος, ωστόσο θα εκκινήσει από την ένατη θέση στον αγώνα, λόγω ποινής πέντε θέσεων για αλλαγή εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος της Mercedes του.

Η πρώτη δεκάδα στα επίσημα δοκιμαστικά για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ