Formula 1 – Η Audi ετοιμάζεται για την εισοδό της στον θεσμό το 2026

Formula 1 – Η Audi ετοιμάζεται για την εισοδό της στον θεσμό το 2026

Νέος κατασκευαστής της Formula ένα αναμένεται να είναι η Audi από το 2026, με τους Γερμανούς να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την ένταξή τους στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Formula 1 είναι χωρίς συζήτηση ο «άρχοντας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτοκίνητα με κορυφαία σχεδίαση αναμετρώνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, για να ανδειχθεί ο καλύτερος.

Στην Audi βλέπουν την «έκρηξη» της δημοτικότητας του σπορ και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούν ώστε να μπουν κι εκείνοι στον θεσμό και να πάρουν μερίδιο της προβολής, αλλά και των χρημάτων, το 2026.

Οι Γερμανοί απέστειλαν γράμμα τόσο στον απερχόμενο πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, όσο και στον γενικό διευθυντή της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, γνωστοποιώντας την ικανοποιήσή τους με την αφαίρεση του ηλεκτροκινητήρα MGU -H από τις υβριδικές μονάδες ισχύος, του κινητήρα δηλαδή που παίρνει ενέργεια από τη θερμότητα που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης V6.

Θεωρούν ότι το πρώτο σχέδιο κανονισμών για το 2026, το οποίο έχει παρουσιαστεί, θέτει τις βάσεις για ισονομία και ισότητα ευκαιριών, όσων αφορά τους νέους κατασκευαστές που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο, όπως εκείνοι, συγκριτικά με τους ήδη υπάρχοντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ