Formula 1: Απομακρύνθηκε ο Μάσι (vid)

Formula 1: Απομακρύνθηκε ο Μάσι (vid)

Ο Μάικλ Μάσι δεν είναι πλέον αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, μετά από απόφαση της FIA στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους χειρισμούς του στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι που έκρινε τον τίτλο της Formula 1 για το 2021 φέρνει ανακατατάξεις στο εσωτερικό της.

Η FIA έκανε έρευνα για τους χειρισμούς του αγωνιστικού διευθυντή, Μάικλ Μάσι, στους τελευταίους γύρους μετά το ατύχημα του Λατίφι και τελικά τον απομάκρυνε από το πόστο του.

Ο πρόεδρος, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ προανήγγειλε μια σειρά από αλλαγές από τη νέα σεζόν, οι οποίες αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής στο Λονδίνο.

Θα αλλάξει η διαδικασία κατά την οποία τα αυτοκίνητα που υπολείπονται περνούν μπροστά. Θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα διεύθυνσης αγώνων.

Ο Νιλς Ουίτιχ και ο Εντουάρντο Φρέιτας θα έχουν εναλλάξ το ρόλο του διευθυντή αγώνα, βοηθούμενοι από τον Χέρμπι Μπλας ως μόνιμο ανώτερο σύμβουλο. Θα χρησιμοποιείται μια εικονική αίθουσα, όμοια με το VAR, που θα βοηθά στη λήψη αποφάσεων. Στον Μάικλ Μάσι θα προσφερθεί μια νέα θέση στη FIA.

Η απευθείας επικοινωνία με τον Διευθυντή Αγώνα κατά τη διάρκεια του Grand Prix δεν θα μεταδίδεται από την τηλεόραση και οι επικεφαλής των ομάδων δεν θα μπορούν να επεμβαίνουν στις συνομιλίες.

Δείτε εδώ τον πρόεδρο της FIA να μιλά για όσα έρχονται:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ