Η FIA θα επιτρέψει σε Ρώσους οδηγούς να αγωνίζονται με ουδέτερη σημαία

Η FIA θα επιτρέψει σε Ρώσους οδηγούς να αγωνίζονται με ουδέτερη σημαία

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφασίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνίζονται με ουδέτερη σημαία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) πήρε την απόφαση να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία, στην έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που έλαβε χώρα χθες (1/3).

Η συνάντηση, την οποία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, προκειμένου να συζητηθεί «η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία», ολοκληρώθηκε με την απόφαση ότι οι Ρώσοι οδηγοί θα επιτρέπεται να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εφόσον το κάνουν υπό ουδέτερη σημαία.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στον Ρώσο οδηγό της Haas, Νικίτα Μαζέπιν να συνεχίσει στη Φόρμουλα Ένα, μολονότι το μέλλον του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραμένει ακόμη εν αμφιβόλω.

Ο πρόεδρος της FIA δήλωσε σχετικά: «Όπως γνωρίζετε, η FIA παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ και ελπίζω σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης. Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των γεγονότων στην Ουκρανία.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η FIA, μαζί με τους υποστηρικτές μας, ενήργησαν προληπτικά γι’ αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα και επικοινώνησαν ανάλογα για τη Φόρμουλα Ένα, τη Φόρμουλα 2, το World Touring Car Cup και το International Drifting Cup.

Μια ενημερωμένη έκδοση των διαφορετικών διεθνών αγωνιστικών προγραμμάτων της FIA θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Μπαχρέιν για έγκριση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ