Ρώσος οδηγός χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ

Ρώσος οδηγός χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση νεαρού Ρώσου οδηγού, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ.

Η χειρονομία του νεαρού Ρώσου οδηγού Αρτέμ Σεβιούριν να χαιρετήσει ναζιστικά πάνω στο βάθρο, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ που διεξάγεται στην Πορτογαλία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για τον τρόπο που χαιρέτησε ο νεαρός οδηγός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αρτέμ Σεβιούριν αγωνίζεται με την σημαία της Ιταλίας μετά την απαγόρευση της FIA στους Ρώσους οδηγούς να τρέχουν για τη σημαία της χώρας τους λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ιταλίας φαίνεται ο νεαρός οδηγός να γελά και να χαιρετά ναζιστικά.

Άμεσα πάντως η FIA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με το συμβάν. Παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση και η η σουηδική Ward Racing που είναι η ομάδα του Ρώσου οδηγού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIA:

«Η Federation Internationale de l’Automobile επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησε άμεση διερεύνηση της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Αρτέμ Σεβεριούκιν που έλαβε χώρα κατά την τελετή της απονομής της κατηγορίας ΟΚ στον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting 2022 της FIA στο Kartodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας. Η FIA να επικοινωνήσει σύντομα τα περαιτέρω βήματα που θα γίνουν για αυτήν την υπόθεση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ward Racing: 

«Οι πράξεις του Αρτέμ Σεβεριούκιν είναι απολύτως προσωπικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και της αξίες της Ward Racing με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, η Ward Racing στέκεται στο πλάι της διεθνούς κοινότητας καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και εκφράζει την υποστήριξή της στους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης.

Οι πράξεις του Σεβεριούκιν επιδεικνύουν ένα μανιφέστο αντιαθλητικής συμπεριφοράς, μια απαράδεκτη παραβίαση του ηθικού κώδικα του αθλητισμού. Σε αυτή τη βάση, η Ward Racing δεν βλέπει καμία πιθανότητα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Αρτέμ Σεβεριούκιν και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ