Φέτελ : «Με έλλειμμα ταχύτητας και ακρίβειας η φετινή Ferrari»

Φέτελ : «Με έλλειμμα ταχύτητας και ακρίβειας η φετινή Ferrari»

Τι και αν νίκησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Albert Park και οι Ferrari έκαναν το 1-3; Ο Σεμπάστιαν Φέτελ υποστηρίζει πως το μονοθέσιο του φέτος είναι χειρότερο από το περσινό.

Τα κόκκινα μονοθέσια της Scuderia μπορεί να νίκησαν κατά κράτος αυτά της Mercedes στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Formula 1, αλλά όσοι παρατηρούν από κοντά τα τεκταινόμενα έχουν αντιληφθεί πως τα Ασημένια Βέλη υπερτερούν αισθητά σε απόλυτη ταχύτητα συγκρινόμενα με τον ανταγωνισμό.

Τη θέση αυτή υπερτονίζει και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με δηλώσεις του, αναφέροντας πως η φετινή Ferrari έχει θέματα ταχύτητας και σταθερότητας και δεν δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης στον πιλότο.

«Όταν πατάω το φρένο και ταυτόχρονα στρίβω, θέλω να αντιδρά το αυτοκίνητο με απόλυτη ακρίβεια. Εφέτος δεν είμαι απολύτως ικανοποιημένος στον τομέα αυτόν. Είναι συνέχεια κάτι σαν συμβιβασμός. Φυσικά είναι δουλειά μας να ξεπερνούμε τα προβλήματα, αν είχα όμως την επιλογή, τότε θα το ήθελα αλλιώς. Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό, αν όμως καταφέρουμε να βελτιωθούμε στον συγκεκριμένο τομέα, τότε θα ανέβει φυσικά και η αυτοπεποίθησή μας.

Σε μία πίστα όπως της Μελβούρνης η εμπιστοσύνη κάνει μεγάλη διαφορά. Αν εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητο, τότε δεν το σκέφτεσαι, αλλά απλά το κάνεις. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο δυνατοί, όπως πέρυσι. Τον προηγούμενο χρόνο ήμασταν ταχύτεροι τέτοια εποχή.

Αν δούμε τις διαφορές συνολικά όλο το διήμερο της Μελβούρνης, τότε δεν βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ο Λιούις ήταν ο γρηγορότερος, ενώ τον προηγούμενο χρόνο, ήμασταν εμείς οι γρηγορότεροι. Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς θέλουμε να είμαστε οι γρηγορότεροι. Ας ελπίσουμε, ότι στους επόμενους αγώνες θα χρειαστεί να κάνουμε λιγότερες σκέψεις σχετικά με αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ