Απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσε η Ferrari (pics)

Απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσε η Ferrari (pics)

H FIA απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει η Ferrari μετά τη λήξη του Grand Prix του Μονακό.

Η Ferrari είχε καταθέσει ένσταση για παραβίαση των κανονισμών από τις δύο Red Bull κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό, όπου βρήκε μεγάλο νικητή τον Σέρχιο Πέρεζ.

Η Σκουντερία υποστήριξε ότι οι δύο πιλότοι της Red Bull πάτησαν την pitlane κατά τη διάρκεια της εξόδου τους από τα pit, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

«Είμαστε δυσαρεστημένοι για αυτή που φαίνεται σαν ξεκάθαρη παραβίαση των κανονισμών από τις δύο Red Bull για τη διάσχιση της κίτρινης γραμμής της εξόδου των πιτς. Δεν ήταν απλά κοντά στη γραμμή», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Ματία Μπινότο και συνέχισε:

«Την πάτησαν, και ο αγωνιστικός κώδικας αναφέρει ακριβώς αυτό. Είχαμε μια σαφή αποσαφήνιση του θέματος στην Τουρκία το 2020. Το να μένεις στη γραμμή παραβιάζει τις προϋποθέσεις που έθεσε ο αγωνιστικός διευθυντής. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα αποζητούμε τις εξηγήσεις από τη FIA»

Το σκεπτικό της απόφασης της FIA, είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι του μονοθέσιου του Φερστάπεν δεν διέσχισε ολόκληρο την κίτρινη γραμμή, αλλά πάτησε πάνω της ένα κομμάτι του αριστερού τροχού και έτσι απέρριψε την ένσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ