Η τραγική στρατηγική της Ferrari στο Μονακό και τα… μπινελίκια του Λεκλέρ (vid)

Η τραγική στρατηγική της Ferrari στο Μονακό και τα… μπινελίκια του Λεκλέρ (vid)

Η στρατηγική Ferrari στοίχισε στον Σαρλ Λεκλέρ μια «εύκολη» νίκη.

Το τριήμερο που πέρασε, έμοιαζε ονειρικό για τον Σαρλ Λεκλέρ. Στον αγώνα της πατρίδας του, ο Μονεγάσκος έδειχνε πως θα έπαιρνε μια από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του. Ήταν «σίφουνας» στα sessions της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο έκανε… πλάκα στις κατατακτήριες, κερδίζοντας άνετα την pole.

Όλα ωστόσο γκρεμίστηκαν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στον αγώνα της Κυριακής. Η βροχή φάνηκε να μπερδεύει την Ferrari και έτσι η Scuderia έκανε ένα τραγικό λάθος στρατηγική, κάτι που στοίχισε μια εύκολη νίκη για τον Λεκλέρ.

Την ώρα που ο Κάρλος Σάινθ έμπαινε στα πιτς, η Ferrari κάλεσε και τον Λεκλέρ για αλλαγή ελαστικών. Ο Μονεγάσκος το αντιλήφθηκε πως μέσα στα πιτς ήταν την ίδια στιγμή και ο ομόσταυλος του και έτσι κόρναρε επανειλημμένες φορές, με τη Scuderia να του φωνάζει να μην κάνει την είσοδο στα πιτς.

Όταν ωστόσο ο Τσάβι μίλησε στον Λεκλέρ ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς ο Μονεγάσκος ήταν ήδη μέσα και περίμενε τον Σάινθ να ολοκληρώσει την αλλαγή των ελαστικών. Αυτό στοίχισε σε τεράστιο βαθμό στον Λεκλέρ, καθώς ουσιαστικά έχασε περίπου τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα από την ιστορία…

Μάλιστα, πάνω στα νεύρα και την ένταση, ο Μονεγάσκος τα είπε… χοντρά στους ανθρώπους της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ