Grand Prix Ολλανδίας: Pole Position για τον Μαξ Φερστάπεν

Grand Prix Ολλανδίας: Pole Position για τον Μαξ Φερστάπεν

Ο πιλότος της Red Bull κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας και πήρε την pole position, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σαρλ Λεκλέρκ και στην τρίτη τον Κάρλος Σάινθ.

Με τους συμπατριώτες τους στις εξέδρες να παραληρούν και να τον αποθεώνουν σε κάθε στροφή, ο Μαξ Φερστάπεν έκανε για μια ακόμα φορά… πλάκα στους αντιπάλους του και κατέκτησε την pole position στο Grand Prix της Ολλανδίας.

Ο περσινός πρωταθλητής, ο οποίος μάλιστα οδεύει ολοταχώς για το δεύτερο σερί, έκανε τον ταχύτερο γύρο, αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ την τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Κλαρίς Άλβες: Η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του Μαρσέλο έρχεται στον Πειραιά (pics)

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 284 βαθμούς, με τον team mate του, Σέρχιο Πέρεθ, να ακολουθεί με 191 πόντους, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Σαρλ Λεκλέρκ με 186.

Ο Ολλανδός στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές «γύρισε» την πίστα σε 1:10:342, με τον Λεκλέρκ να κάνει 1:10:363 και τον Σάινθ 1:10:434. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον και Πέρεθ και την 10άδα οι Ράσελ, Νόρις, Μικ Σουμάχερ, Τσουνόντα και Στρολ.

Ο Φερστάπεν στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από τη πρώτη θέση του Grid και θα έχει το πάνω χέρι για τη νίκη, που θα φέρει ουσιαστικά αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ειδικά εάν δεν καταφέρουν να ακολουθήσουν οι Λεκλέρκ και Πέρεθ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ