Λεκλέρ: «Του χρόνου να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα»

Λεκλέρ: «Του χρόνου να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα»

Την ελπίδα πως του χρόνου θα μπορέσει να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή, εξέφρασε ο Σαρλ Λεκλέρ μετά το φινάλε του τελευταίου Grand Prix της χρονιάς.

Η Formula 1 έριξε αυλαία για την φετινή σεζόν με το Grand Prix του Αμπου Ντάμπι. 

Ένας αγώνας ο οποίος το μόνο ενδιαφέρον που είχε ήταν να δούμε σε ποιον θα καταλήξει η δεύτερη θέση στην κατάταξη των οδηγών, με τους Σέρχιο Πέρεζ και Σαλρ Λεκλέρ να «μονομαχούν» για αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Ο βασικός σέντερ φορ…

Τελικά ο Μονεγάσκος πιλότος κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Μεξικανό και να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των πιλότων, δηλώνοντας πως χρειάστηκε να προσπαθήσει στο 110% του για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πιλότος της Ferrari:

«Χρειάστηκε προσπάθεια στο 110 τοις εκατό από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ειλικρινά, κάναμε τον τέλειο αγώνα, δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα. Ήξερα πως η μόνη μας πιθανότητα να κερδίσουμε τον Τσέκο σήμερα ήταν μια διαφορετική στρατηγική, και το παιχνίδι με τη διαχείριση των ελαστικών. Και το εκτελέσαμε αληθινά καλά σήμερα. Καταφέραμε να κάνουμε τη στρατηγική ενός πιτ-στοπ να δουλέψει, οπότε είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος».

Για την επόμενη σεζόν: «Ειλικρινά ελπίζω του χρόνου να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά αν σκεφτούμε που ήμασταν πέρσι, κάναμε φέτος ένα αληθινά μεγάλο βήμα προόδου. Και πιστεύω ότι προς το τέλος της χρονιάς βελτιωθήκαμε από άποψη στρατηγικής. Πρέπει ακόμη να εργαστούμε για την ταχύτητά μας στον αγώνα, διότι τις Κυριακές δείχναμε να πασχίζουμε λίγο παραπάνω. Όμως θα πιέσουμε το χειμώνα για να καταφέρουμε να φτάσουμε πιο κοντά τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ