Αυτές οι αλλαγές προωθούνται στη F1 για το 2019

Αυτές οι αλλαγές προωθούνται στη F1 για το 2019

Η FIA και η Liberty Media κατέληξαν στις αλλαγές που θα προτείνουν στο Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Το πρώτο κύμα αλλαγών στη F1 θα έρθει το 2019 και προβλέπει αλλαγές στον εφοδιασμό των μονοθέσιων, στο ζύγισμά τους όσο και των οδηγών αλλά και στη χρήση βιομετρικών βοηθημάτων. Αρχικά από του χρόνου τα μονοθέσια θα εφοδιάζονται με πέντε λίτρα καυσίμου περισσότερα (110 λ. από 105 μέχρι φέτος), γεγονός που θα δώσει την άνεση στους πιλότους να πιέζουν στο όριο, χωρίς να σκέφτονται την αυξημένη κατανάλωση.

Επίσης τα μονοθέσια θα ζυγίζονται χωρίς να υπολογίζεται το βάρος των πιλότων όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Κάτι τέτοιο θα αφαιρέσει το αρνητικό χάντικαπ που είχαν οι υπέρβαροι οδηγοί καθώς τα αυξημένα κιλά κόστιζαν στο στήσιμο και την απόδοση του μονοθέσιου.

Τέλος προωθούνται και τα βιομετρικά γάντια τα οποία θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα όπως οι παλμοί των οδηγών καθώς και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα τους, δεδομένα που θα συλλέγονται από τους γιατρούς του αγώνα που θα υπάρχουν σε κάθε πίστα.

Από ότι φαίνεται για το 2021 θα μετακινηθεί η κατάργηση της μονάδας ανάκτησης ενέργειας από την εξάτμιση (MGU-H), αφού κρίνεται πολύπλοκη και κοστοβόρα , ωστόσο δεν προβλέπονται άλλες αλλαγές στους υβριδικούς V6 κινητήρες των 1,6 λίτρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ