GP Αζερμπαϊτζαν: Απόλυτος θριαμβευτής ο Πέρεζ, «ντούμπλαρε» τις νίκες του στο Μπακού

GP Αζερμπαϊτζαν: Απόλυτος θριαμβευτής ο Πέρεζ, «ντούμπλαρε» τις νίκες του στο Μπακού

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μεξικανός Πέρεζ, που διπλασίασε τις νίκες του, σε ένα ονειρικό διήμερο στο Μπακού. Φερστάπεν και Λεκλέρκ συμπλήρωσαν το βάθρο.

Μεγάλη νίκη για τον Πέρεζ στο Μπακού. Χωρίς αντίπαλο στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πέρεζ σε μία μάχη που κρίθηκε από νωρίς, χωρίς να απειληθεί από τον Φερστάπεν σε κανένα σημείο του αγώνα, πήρε μία τεράστια νίκη στο Μπακού και μείωσε σημαντικά από την κορυφή της βαθμολογίας. Στους 6 βαθμούς πίσω από τον Ολλανδό.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Παναθηναϊκού στον Μπέικον

Στο 4ο GP της φετινής σεζόν, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρεζ αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, παίρνοντας τον τίτλο του οδηγού της ημέρας.

Στη δεύτερη θέση, αλλά ακόμη στην κορυφή της κατάταξης ο Μαξ Φερστάπεν και το βάθρο συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Ο Πέρεθ έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που παίρνει τη νίκη 2 φορές στο GP του Μπακού, μετά τη νίκη του το 2019.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση στην «καυτή» πίστα του Μπακού έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και…παραδόξως για τη φετινή σεζόν χωρίς κάποια σύγκρουση μεταξύ των μονοθεσίων. Ο Λεκλέρκ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση στο ξεκίνημα, όμως πολύ γρήγορα φάνηκε πως ήταν εντελώς αβοήθητος απέναντι στις 2 Red Bull.

Τον προσπέρασε εύκολα ο Φερστάπεν αρχικά για να βρεθεί στην πρώτη θέση και μετά ο Πέρεθ ακολούθησε τον συναθλητή του στους «Ταύρους».

Στον 10ο γύρο ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτς, μετά τα παράπονα που είχε για γλίστρημα των ελαστικών του και άλλαξε σε σκληρή γόμα (με την οποία και τερμάτισε το αγώνα). Στάθηκε άτυχος όμως, γιατί 1 γύρο αργότερα ο Ντε Βρις χτύπησε στην έξοδο τη στροφής 15 και μπήκε στον αγώνα αυτοκίνητο ασφαλείας.

Έτσι η πρωτοπορία άλλαξε, ο Πέρεθ βρέθηκε στην πρώτη θέση, που δεν την έχασε ως την καρό σημαία. Με την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Ολλανδός πέρασε τον Λεκλέρκ που είχε βρεθεί προσωρινά στη δεύτερη θέση, για να βρεθεί πίσω από τον Μεξικανό.

Ο δύο ξεχωριστοί αγώνες

Τα δύο μονοθέσια της Red Bull δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους και έμεινε να γίνεται μία ήπια μάχη μεταξύ τους για την πρωτιά (ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να απειλήσει και δεν πίεσε και ιδιαίτερα τα ελαστικά του), ενώ στις πίσω θέσεις ο Αλόνσο πέρασε εύκολα τον Χάμιλτον και σε ολόκληρη τη συνέχεια του αγώνα πίεζε τον Λεκλέρκ για τη θέση στο βάθρο.

Ο Βρετανός της Μερσεντές ήταν πίσω από τον Στρολ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα , όμως εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του «πιλότου» της Άστον Μάρτιν για να περάσει 6ος. Προς το τελείωμα του αγώνα φάνηκε πως θα είχε τη δυνατότητα να ανέβει 5ος, περνώντας τον Σάινθ, όμως η καλή έξοδος της Ferrarri από τις στροφές δεν άφησε τον Χάμιλτον να πάρει κάποιους βαθμούς παραπάνω.

Το GP ολοκληρώθηκε με τους περισσότερους οδηγούς να παλεύουν για την κατάκτηση του βαθμού του ταχύτερου γύρου. Νικητής σε αυτή τη μάχη, αναδείχθηκε ο Τζορτζ Ράσελ που άλλαξε ελαστικά στον τελευταίο γύρο και με τη μαλακή γόμα μπόρεσε να πάρει τον επιπλέον βαθμό.

Ο «Τσέκο» ξέσπασε με έξαλλους πανηγυρισμούς:

Αυτή είναι η κατάταξη των οδηγών στον σημερινό αγώνα:

Η Βαθμολογία των οδηγών μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν: 

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ