Ράλι Ακρόπολις 2023: Ο Ροβάνπερα ταχύτερος στην υπερειδική

Ράλι Ακρόπολις 2023: Ο Ροβάνπερα ταχύτερος στην υπερειδική

Ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών κάλυψε τα 1,48 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 32.9 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη.

Ο Κάλε Ροβάνπερα με Toyota Yaris Rally 1 Hybrid σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή, με την οποία άνοιξε απόψε (7/9) στην Πλατεία Νερού η «αυλαία» του Ράλι Ακρόπολις, που είναι ο δέκατος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) για το 2023.

Ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών κάλυψε τα 1,48 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 32.9 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας τρία δέκατα πίσω του τον συμπατριώτη του οδηγό της Hyundai, Εσαπέκα Λάπι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοκίνητα της ομάδας από τη Νότια Κορέα «κλείνουν» την πρώτη τετράδα της υπερειδικής, καθώς ελάχιστα πιο αργοί από τον Φινλανδό ήταν οι «ομόσταυλοί» του, Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρντο.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 εκατ. για τον Καμαρά, η απάντηση του Ολυμπιακού και το νέο συμβόλαιο

Στο μεταξύ, ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 1:40.8, ενώ ο Ιορδάνης Σερδερίδης, στην τελευταία σεζόν της καριέρας του στο WRC, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1:43.5 με το εργοστασιακό Ford Puma Rally 1 Hybrid, το οποίο είχε «στήσιμο» για χώμα και σκληρά λάστιχα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει υποστροφή στη διάρκεια της ειδικής.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου στο Ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνει πέντε ειδικές (Λουτράκι 1 & 2, Πίσια, Λιβαδειά και Ελάτεια), με τους οδηγούς να καλούνται να μείνουν… μακριά από μηχανικά προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις.

Οι πρώτοι δέκα οδηγοί της υπερειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις:

 1. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota)    1:32.9

 2. Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Hyundai)     1:33.2

 3. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai)         1:33.3

 4. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai)       1:33.4

 5. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Ford)              1:33.6

 6. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)      1:34.2

 7. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota)   1:34.2

 8. Πιέρ-Λουί Λουμπέ (Γαλλία/Ford)       1:34.6

 9. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Skoda)    1:35.0 --Κατηγορία WRC2--

10. Νικολάι Γκριάζιν (Ρωσία/Skoda)       1:35.4 --Κατηγορία WRC2--

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ