Ο Τάνακ επιστρέφει στη Hyundai

Ο Τάνακ επιστρέφει στη Hyundai

Απομένουν δύο αγώνες για το τέλος της χρονιάς, το Ράλι της Κεντρικής Ευρώπης (26-28 Οκτωβρίου) και το Ράλι Ιαπωνίας (16-19 Νοεμβρίου), και στη συνέχεια ο Τάνακ θα επιστρέψει στη Hyundai.

Η Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε σήμερα (4/10) και επίσημα ότι ο Οτ Τάνακ θα επιστρέψει στην ομάδα για τη σεζόν του 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Ο 35χρονος Εσθονός πανηγύρισε εννέα νίκες με την ομάδα από τη Νότια Κορέα το διάστημα 2020-22, ωστόσο, ενόψει της σεζόν του 2023, επέλεξε να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας, στην οποία είχε αρχίσει την καριέρα του, της M-Sport Ford.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 σημείωσε την περασμένη Κυριακή (1/10) στη Χιλή την δεύτερη εφετινή νίκη του, μετά από αυτή στο Ράλι Σουηδίας τον Φεβρουάριο. Πλέον απομένουν δύο αγώνες για το τέλος της χρονιάς, το Ράλι της Κεντρικής Ευρώπης (26-28 Οκτωβρίου) και το Ράλι Ιαπωνίας (16-19 Νοεμβρίου), και στη συνέχεια ο Τάνακ θα επιστρέψει στη Hyundai. Εκεί θα οδηγεί ένα i20 N Rally1 το 2024, όπως και ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή τρίτος στη βαθμολογία οδηγών του WRC και η παρουσία του οποίου στο… ρόστερ της ομάδας από τη Νότια Κορέα έχει επιβεβαιωθεί.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αλλάξει ομάδα, ο Τάνακ δήλωσε: «Η Hyundai Motorsport έχει ξεκάθαρο όραμα και στόχο για το εγγύς μέλλον και αυτό είναι κάτι που με έπεισε να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας. Επίσης, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον (σ.σ. επικεφαλής της ομάδας) Σιρίλ Αμπιτεμπούλ και τον Φρανσουά-Ξαβιέρ Ντεμεζόν (σ.σ. τεχνικός διευθυντής), καθώς η εμπειρία και η γνώση τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ολόκληρη την ομάδα. Ο στόχος μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο θα είναι τίποτα λιγότερο από το να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους (σ.σ. οδηγών, συνοδηγών και κατασκευαστών) και, με τη νέα δομή της ομάδας, διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να το πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο Αμπιτεμπούλ, ο οποίος εντάχθηκε στις αρχές του έτους στο δυναμικό της Hyundai, έχοντας εργαστεί τα προηγούμενα χρόνια στη Φόρμουλα Ένα, πρόσθεσε: «Άνοιξα μια συζήτηση με τον Οτ, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος από τις ανανεωμένες φιλοδοξίες και τη δομή που θέτουμε σε εφαρμογή. Είμαστε ικανοποιημένοι που είναι έτοιμος να επαναρχίσει την ημιτελή… δουλειά που έχει με την ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι, στο κατάλληλο περιβάλλον, ο Τιερί και ο Οτ μπορούν να βγάλουν το καλύτερο ο ένας από τον άλλο. Με αυτό το ζευγάρι νικηφόρων πληρωμάτων, μπορούμε να πάρουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε στρατηγικά την πλήρη σύνθεσή μας για την επόμενη σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ