Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της McLaren

Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της McLaren

Η McLaren παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2024, MCL38.

Η McLaren παρουσίασε το μονοθέσιό της για τη σεζόν του 2024, το MCL38, το οποίο θα εμπιστευθεί, όπως και πέρυσι, στον Λάντο Νόρις και στον Οσκαρ Πιάστρι.

Αφού αποκάλυψε το 2024 το χρώμα της, βασισμένο σε παπάγια, ανθρακίτη και χρώμιο, η McLaren παρουσίασε σήμερα (14/02) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το MCL38, το νέο μονοθέσιό της που θα επιτρέψει στην αγγλική ομάδα να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Η «μάχη» της Premier League: Ποιος θα πάρει τον τίτλο, ποιος θα βγει Ευρώπη και ποιος θα υποβιβαστεί (pics)

Παρά το «πάγωμα» των κανονισμών, η McLaren υπόσχεται -μαζί με άλλες ομάδες όπως η Alpine- ένα νέο καινοτόμο μονοθέσιο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. «Υπάρχουν ορατά στοιχεία που αλλάζουν», διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες και προσθέτουν πως «κύριος στόχος είναι να καταφέρουμε να εξελίξουμε κάθε μέρος του αυτοκινήτου. Όσον αφορά στην μηχανική πρόσφυση ή στην αλληλεπίδραση με τα ελαστικά, αυτό που έχει εξελιχθεί είναι αόρατο. Το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν εντυπωσιακό και η αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι για να ανταγωνισθούμε στην κορυφή του grid».

Για την McLaren, το 2024 ο στόχος προφανώς θα είναι να τα πάει καλύτερα από πέρυσι και την 4η θέση στο πρωτάθλημα με 302 βαθμούς. Εάν η κατάκτηση ενός ένατου παγκόσμιου τίτλου δεν είναι προς το παρόν στην… ημερήσια διάταξη, ιδιαίτερα λόγω των δυνατοτήτων της Red Bull, η διεκδίκηση μίας θέση στο βάθρο, έχει αντικειμενικά θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, το δίδυμο Νόρις-Πιάστρι παραμένει ελκυστικό όσο ποτέ, καθώς ο Αυστραλός είχε μια εξαιρετική σεζόν ρούκι με δύο βάθρα και μια νίκη στο σπριντ του Κατάρ.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το συναρπαστικό δίδυμο θα συνεχίσει να προσφέρει υπέροχες αναμνήσεις σε όλους τους θαυμαστές μας», δήλωσε ο Ζακ Μπράουν, πρόεδρος της McLaren, ενώ ο Νόρις σχολίασε:

«Ανυπομονώ να μπω πίσω από το τιμόνι και να δω τι κάνει. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα συνεχίσουμε στον δρόμο που ακολουθήσαμε στο δεύτερο μέρος της σεζόν πέρυσι. Τις τελευταίες εβδομάδες πέρασα πολύ χρόνο στον προσομοιωτή με τους μηχανικούς μου για να ετοιμασθώ για τους αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ