Φόρμουλα 1 : Πολύ κοντά σε ανανέωση Μερσέντες και Χάμιλτον

Φόρμουλα 1 : Πολύ κοντά σε ανανέωση Μερσέντες και Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να οδηγεί για τη Μερσέντες. Ο Βρετανός τέσσερις φορές πρωταθλητής Φόρμουλα 1, είναι μία ανάσα από την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τη Γερμανική φίρμα.

Πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Μερσέντες βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να είναι ο νούμερο ένα οδηγός της Γερμανικής ομάδας στην οποία βρίσκεται από το 2001, την παρθενική του χρονιά στη Φόρμουλα 1.

Η διαπραγματεύσεις είχαν τραβήξει καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μίνι σίριαλ γύρω από την παραμονή του. Ωστόσο οι υπογραφές ίσως «πέσουν» πριν ακόμη κι από το ε Γκραν Πρι της Βρετανίας που είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η συμφωνία θα είναι για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα και οι απολαβές του 33χρονου Βρετανού θα είναι 71 εκ. ευρώ ετησίως. Αυτό θα τον διατηρήσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση των πιο υψηλά αμειβόμενων Βρετανών που εμπλέκονται στον αθλητικό τομέα.

Ο Αυστριακός αρχηγός της ομάδας της Μερσέντες, Τότο Γουλφ, σ’ ερωτήσεις που του έγιναν πάνω στο θέμα ήταν λακωνικός. Αρκέστηκε στο να πει ότι δεν θα ήθελε οι διαπραγματεύσεις να κρατήσουν για πολύ ακόμα. Αποκάλυψε πάντως, ότι έχουν την πεποίθηση ότι θα τελειώσει σύντομα η υπόθεση.

Αν όντως η ανανέωση του συμπέσει με τον Βρετανικό αγώνα τότε θα πρόκειται για μία εξαιρετική συγκυρία καθώς θα αγωνιστεί «εντός έδρας» και μπορεί να το…γιορτάσει με μία νίκη μπροστά στο κοινό του.

Δύσκολα πάντως θα χώριζαν οι δρόμοι Μερσέντες-Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν έχει αγωνιστεί για άλλη ομάδα στη Φόρμουλα 1 μέχρι τώρα. Η Γερμανοί του έδωσαν την ευκαιρία και μαζί έχουν πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα κατασκευαστών, ενώ ο Βρετανός έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα οδηγών.

Στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από 8 αγώνες Μερσέντες και Χάμιλτον οδηγούν τα δύο πρωταθλήματα. Στο πρωτάθλημα οδηγών μόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ δείχνει ικανός να απειλήσει, αλλά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η διαφορά του Βάλτερι Μπότας από τον Κίμι Ράικονεν, γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των «Ασημένιων βέλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ