Ραψωδία Χάμιλτον, «αυτοκτονία» Φέτελ

Ραψωδία Χάμιλτον, «αυτοκτονία» Φέτελ

Εκπληκτική εξέλιξη είχε το Γκραν Πρι της Γερμανίας, με τον Χάμιλτον να εκκινεί από τη 14η θέση και να πετυχαίνει μία ανέλπιστη νίκη.

Σε ένα «τρελό» Γερμανικό Γκραν Πρι με συγκλονιστική εξέλιξη, νικητής αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες,  που εκίνησε από τη 14η θέση.

Η εκκίνηση βρήκε τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι στην pole position, τον ομόσταυλο του Κίμι Ράικονεν στην τρίτη θέση και ενδιάμεσα τους τον Φινλανδό οδηγό της Μερσέντες, Βάλτερι Μπότας. Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε από τη 14η θέση λόγω των μηχανικών προβλημάτων που είχε χτες στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Με την καθαρή εκκίνηση του Φέτελ και του Ράικονεν και την εξαιρετική στρατηγική της Φεράρι, το «1-2» φαινόταν να έρχεται εύκολα.

Όλα αυτά όμως μέχρι να μπει στην εξίσωση του αγώνα του Χόκενχαϊμ και η βροχή. Στον 53ο γύρο του Γκραν Πρι ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε ένα λάθος που δε συνάδει με την εμπειρία και την κλάση, χάνοντας τον έλεγχο του μονοθέσιου με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η τελική αντεπίθεση του Λιούις Χάμιλτον, μέχρι την τελική του νίκη που ήρθε… από το πουθενά.

Η κατάταξη του Γερμανικού Γκραν Πρι

H κατάταξη στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών μετά τον αγώνα του Χόκενχαϊμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ