Άλλαξε χέρια, αλλάζει όνομα και «αναγεννάται» η Force India

Άλλαξε χέρια, αλλάζει όνομα και «αναγεννάται» η Force India

Με νέο όνομα θα τρέξει η Force India από τον αγώνα του Σπα στο Βέλγιο, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από τον Καναδό Λόρενς Στρολ

Με νέο όνομα θα «τρέξει» η Force India στο βελγικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Σπα, καθώς η ομάδα, η οποία ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως Sahara Force India F1 Team, θα ονομάζεται πλέον Racing Point Force India.

Η ομάδα χάνει όλους τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μέσα στη χρονιά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ωστόσο ξαναμπαίνει άμεσα στο πρωτάθλημα με νέο όνομα και νέα διοικητική ομάδα, ύστερα από την εξαγορά της από κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον Καναδό επιχειρηματία, Λόρενς Στρολ.

Η Force India ήταν έκτη στην κατάταξη με 59 βαθμούς, ωστόσο η νέα ομάδα ξεκινάει την προσπάθειά της στο βελγικό γκραν πρι από την δέκατη θέση και το… μηδέν. Μετά την εξέλιξη αυτή, McLaren, Toro Rosso, Sauber και Williams «ανεβαίνουν» μια θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Όμως, οι «πιλότοι» της Force India, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες και ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν, διατηρούν τους βαθμούς τους στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Ότμαρ Σαφνάουερ επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι ο γενικός διευθυντής της νέας ομάδας, μια θέση που κατείχε προηγουμένως ο πρώην συνιδιοκτήτης της Force India, Βιτζέι Μαλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Force India μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης ενόψει του ουγγρικού γκραν πρι στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο στο μεταξύ διασώθηκε από κοινοπραξία με επικεφαλής τον Καναδό δισεκατομμυριούχο (και πατέρα του οδηγού της Williams, Λανς), Λόρενς Στρολ. Οι διαχειριστές της ομάδας έχουν επιβεβαιώσει ότι «έχουν ολοκληρώσει την πώληση της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων της στην Racing Point UK Limited».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ