Νικητής στο Σπα ο Φέτελ, πλησιάζει τον Χάμιλτον

Νικητής στο Σπα ο Φέτελ, πλησιάζει τον Χάμιλτον

Σε ένα βελγικό Grand Prix με επεισοδιακή εκκίνηση, ο Φέτελ πέρασε στην εκκίνηση τον Λιούις Χάμιλτον και εξασφάλισε μια σχετικά εύκολη νίκη, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Γερμανό.

Ο Φέτελ, έχοντας το πλεονέκτημα μετά τις εντυπωσιακές βελτιώσεις που έκανε στο κόκκινο μονοθέσιο η Ferrari, πήρε τη νίκη και πλησίασε ακόμα περισσότερο τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα οδηγών, Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, που τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ο νεαρός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull που προσπάθησε αλλά ήταν πολύ πίσω από τους δύο αντιπάλους του.

To Grand Prix του Σπα, ξεκίνησε με… τρομακτικό τρόπο, μετά το ατύχημα που έγινε αμέσως μετά την εκκίνηση και πριν την πρώτη στροφή με εμπλεκόμενους τους Χούλκενμπεργκ, Λεκλέρκ και Φερνάντο Αλόνσο, με τον Ισπανό να ίπταται στην κυριολεξία πριν σπάσει το μονοθέσιο του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Δευτερόλεπτα πριν βγει το Safety Car στην πίστα, ο δεύτερος τότε Φέτελ προσπέρασε τον Χάμιλτον και μετά την απαραίτητη διαδικασία με το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Φέτελ έφυγε μπροστά και δε κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Τελικά ο Γερμανός τερμάτισε 1ος και έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα με τη βελτιωμένη Ferrari και ο Βρετανός πιλότος της Mercedes… βολεύτηκε με τη 2η θέση. Τρίτος τερμάτισε ο πολύ καλός Μαξ Φερστάπεν και 4ος ο πολύ επιθετικός Βαλτέρι Μπότας με αρκετές προσεπράσεις.

Οι δύο Force India, επιβεβαίωσαν τη φετινή εικόνα τους και τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση με τους Πέρες και Οκόν, ενώ η 7η και 8η θέση καταλήφθηκε από τις Haas με τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν, για να κλείσει η δεκάδα με τους Γκασλί (Toro Rosso) και Έρικσον (Sauber).

Αισθητή η απουσία των Ρικιάρντο και Ράικονεν που συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τελικά δεν κατάφεραν να τερματίσουν στο Grand Prix του Σπα που είναι και η μακράν καλύτερη και πιο αγαπημένη πίστα του Iceman διαχρονικά.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη

Το… ντέρμπι μεταξύ Mercedes και Ferrari καλά κρατεί τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και σε επίπεδο κατασκευαστών. Ο Χάμιλτον είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία οδηγώ με 231 βαθμούς, με τον Φέτελ να μειώνει τη διαφορά τους στους 17 (214) και τον Ράικονεν να είναι 3ος με 146. Από την άλλη η Mercedes είναι στην 1η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών (375 βαθμοί), με την Ferrari να έπεται σε απόσταση βολής (360 β.) και τη Red Bull στην 3η θέση με 238.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την πρώτη δεκάδα στη βαθμολογία των οδηγών και την πλήρη βαθμολογία των κατασκευαστών:

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ