Επιστρέφει ο Κβίατ στην Toro Rossο

Επιστρέφει ο Κβίατ στην Toro Rossο

Τρίτη επιστροφή στην Toro Rosso για τον Ντανιίλ Κβιάτ ο οποίος φέτος είναι οδηγός εξέλιξης της Ferrari.

Μπορεί στο τέλος του 2017 να έχασε τη θέση του στην Toro Rosso και τη στήριξη της Red Bull, ωστόσο ο Ντανιίλ Κβιάτ επιστρέφει στην ιταλική ομάδα, η οποία επιβεβαίωσε σήμερα (29/9), στο πλαίσιο του ρωσικού γκραν πρι, ότι ο Ρώσος «πιλότος» θα είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς αγώνων της για το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κβιάτ επιστρέφει για τρίτη φορά στην Toro Rosso, στην οποία έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα το 2014. Με τις εμφανίσεις του στην ιταλική ομάδα κέρδισε την… προαγωγή του στη Red Bull για το 2015, ωστόσο τη δύσκολη χρονιά του 2016, κατά την οποία η αυστριακή ομάδα τον έστειλε πίσω στην Toro Rosso (με «αντάλλαγμα» τον Μαξ Φερστάπεν) μετά από μόλις τέσσερις αγώνες, ακολούθησε άλλη μια κακή σεζόν το 2017, με αποτέλεσμα ο 24χρονος Ρώσος να χάσει τη θέση του στη Φόρμουλα Ένα στο τέλος του έτους. Φέτος είναι οδηγός εξέλιξης της Ferrari.

Ο Κβιάτ διαθέτει αρκετή εμπειρία από τη Φόρμουλα Ένα, καθώς μετράει 72 συμμετοχές σε γκραν πρι, ενώ έχει συγκεντρώσει 133 βαθμούς στην καριέρα του. Το καλύτερο αποτέλεσμά του σε αγώνα είναι η δεύτερη θέση στο ουγγρικό γκραν πρι το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toro Rosso δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη εάν ο Νεοζηλανδός Μπρέντον Χάρτλεϊ θα διατηρήσει τη θέση του ως οδηγός αγώνων στην ομάδα για το 2019. Ο Κβιάτ θα αντικαταστήσει τον Πιέρ Γκασλί στην ιταλική ομάδα, καθώς το 2019 ο Γάλλος παίρνει… προαγωγή για τη Red Bull, μετά την απόφαση του Αυστραλού Ντάνιελ Ρικιάρντο. να μετακομίσει στη Renault.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ