Παραδοχή Βολφ για το «κρέμασμα» του Μπότας

Παραδοχή Βολφ για το «κρέμασμα» του Μπότας

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του ρωσικού Grand Prix για τη Formula 1, με την Mrcedes να επιλέγει να δώσει τους βαθμούς της νίκης στον Χάμιλτον, αδειάζοντας τον Βαλτέρι Μπότας όπως παραδέχτηκε ο Τότο Βολφ.

H Mercedes ήταν η θριαμβεύτρια ομάδα στο ρωσικό Grand Prix αφού έκανε το «1-2» με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα τόσο στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών όσο και σε αυτή των οδηγών. Ωστόσο ο άκομψος τρόπος που η ομάδα επέλεξε τον Χάμιλτον να βγει νικητής «υποχρεώνοντας» τον Μπότας να κόψει ρυθμό και να αρκεστεί στη δεύτερη θέση για να τον… προστατέψει από τον Φέτελ, έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων στον χώρο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Ο Αυστριακός διευθυντής της Mercedes, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, δείχνοντας όμως να αισθάνεται άσχημα για την απόφαση αυτή και την συμπεριφορά στον Φιλανδό πιλότο της ομάδας:

«Συζητήσαμε το πρωί της Κυριακής και του είπαμε, ότι αν βρεθεί μπροστά επικεφαλής, τότε θα μπορέσει να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος. Όμως τότε εμφανίστηκε πίσω στον Λιούις μία φούσκα και ξαφνικά βρέθηκε ο Σεμπάστιαν σε θέση βολής. Και τότε ήταν το διακύβευμα, να προσέξουμε για το πρωτάθλημα και να πάρουμε μία όχι αρεστή απόφαση.

Πρέπει να μπορείς να εμπιστεύεσαι τα παιδιά και μάλιστα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, που εμπιστεύονται αυτοί εμάς. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο συναίσθημα ακόμη χειρότερο, όμως η νίκη είναι νίκη. Κάτι τέτοιο είναι απογοητευτικό για τον οδηγό και την ομάδα. Έπρεπε όμως να προστατεύσουμε τον Λιούις, όταν πιέστηκε από τον Σεμπάστιαν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, που παραδέχτηκε ότι η νίκη άξιζε στον Μπότας, ενώ χαρακτήρισε… περίεργα τα συναισθήματα που νιώθει:

«Είναι μία αρκετά δύσκολη ημέρα. Ο Βαλτέρι ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν, που με άφησε να περάσω. Θα του άξιζε, να νικήσει. Σήμερα όμως ήταν μία πραγματικά ομαδική προσπάθεια. Όταν έλαβα την ενημέρωση, τους είπα “πείτε του απλά, να οδηγήσει γρηγορότερα”. Δεν το ήθελα αυτό. Η προσπέραση στον Βαλτέρι, δεν με έκανε να νιώσω ευχάριστα. Είναι δύσκολο, να βρεις τις κατάλληλες λέξεις μετά τον αγώνα. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Δεν ήθελα να νικήσω ποτέ έτσι σε έναν αγώνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ