Formula 1 : Στο Άμπου Ντάμπι το τελευταίο Grand Prix του 2017

Formula 1 : Στο Άμπου Ντάμπι το τελευταίο Grand Prix του 2017

Με το Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι την Κυριακή στις 15:00 ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Στην πίστα Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι θα διεξαχθεί η τελευταία πράξη του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος χωρίς όμως να διακυβεύεται κάτι σημαντικό αφού ο Λιούις Χάμιλτον έχει κατακτήσει τον τίτλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του από τον αγώνα στο Μεξικό.

Αυτό θα είναι το ένατο Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε μια ιδιαίτερη πίστα, καθώς ο αγώνας ξεκινάει όταν δύει ο ήλιος, ενώ η καρό σημαία πέφτει υπό το φως των προβολέων, κάτι το οποίο δημιουργεί πονοκέφαλο στις ομάδες για την διαχείριση των ελαστικών, λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Στα προηγούμενα οκτώ Grand Prix από τρεις νίκες έχουν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ μία φορά έχουν νικήσει ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν η Pirelli έχει διαθέσιμες στις ομάδες την πάρα πολύ μαλακή (μωβ), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και τη μαλακή (κίτρινη) γόμα, ενώ η ιταλική εταιρία θεωρεί ότι η στρατηγική δύο πιτ στοπ θα είναι η πιο αποτελεσματική.

Η συγκεκριμένη πίστα, που σχεδιάστηκε από τον Χέρμαν Τίλκε είναι αριστερόστροφη, με τους πιλότους να φρενάρουν έντεκα φορές κατά τη διάρκεια ενός γύρου. Τα φρένα και τα ελαστικά δεν καταπονούνται ιδιαίτερα, σε αντίθεση με τα κιβώτια που θα υποστούν μεγάλη καταπόνηση, καθώς οι πιλότοι αλλάζουν σχέση 68 φορές σε κάθε πέρασμα.
Οι ευκαιρίες για προσπεράσματα δεν θα είναι πολλές γι’ αυτό και θα παίξει σημαντικό ρόλο η σειρά εκκίνησης αλλά και οι στρατηγικές που θα επιλέξουν οι ομάδες.

Το μήκος της πίστας είναι 5.554 μέτρα και οι οδηγοί θα κάνουν συνολικά 55 γύρους και θα διανύσουν 305.355 μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ