Μoto GP: Νίκησε και πανηγύρισε το πρωτάθλημα ο Μαρκέθ!

Μoto GP: Νίκησε και πανηγύρισε το πρωτάθλημα ο Μαρκέθ!

Ο Μαρκ Μάρκεθ θριάμβευσε στο Μοτέγκι και κατέκτησε τον τίτλο στο Moto GP για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Πρωταθλητής μέσα στο σπίτι της Honda αναδείχτηκε ο Μαρκ Μαρκέθ. Ο Ισπανός νίκησε στο moto GP της Ιαπωνίας και έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημα στην καριέρα του σε αυτή την κατηγορία μέσα σε έξι χρόνια και πλέον βρίσκεται στο κυνήγι σπουδαίων ονομάτων. Ο Μαρκέθ είναι πίσω από τους Τζιάκομο Αγκοστίνο και Βαλεντίνο Ρόσι που έχουν οκτώ και επτά πρωταθλήματα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον αγώνα στο Μοτέγκι με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Μάρκεθ πίεσε τον Ντοβιτσιόζο -που έπεσε στον προτελευταίο γύρο- και κατάφερε να τον περάσει και να τερματίσει στην πρώτη θέση. Ο Καλ Κράτσλοου κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ο Άλεξ Ρινς ήταν τρίτος, ενώ Βαλεντίνο Ρόσι και Ζοάν Ζαρκό συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που ήταν ο μοναδικός που ήλπιζε να εκθρονίσει τον Μάρκεθ με την άτυχη στιγμή και την πτώση είπε «αντίο» στο πρωτάθλημα που πανηγύρισε έξαλλα ο Μαρκέθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν μείνει τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με το επόμενο Moto GP να διεξάγεται στην Αυστραλία την επόμενη Κυριακή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ