Χάμιλτον: «Έφτασα σε τίτλους τον Φάντζιο! Είναι απίστευτο, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει»

Χάμιλτον: «Έφτασα σε τίτλους τον Φάντζιο! Είναι απίστευτο, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει»

Ο Λίουις Χάμιλτον αμέσως μετά τον τερματισμό ήταν ιδιαίτερο συγκινημένος καθώς δεν κατέκτησε απλώς ένα πρωτάθλημα, αλλά έφτασε σε τίτλους τον τεράστιο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Με την τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Grand Prix του Μεξικού, ο Λιούις Χάμιλτον στέφθηκε Πρωταθλητής της Formula 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Μετά τις κατακτήσεις του 2008, 2014, 2015 και του 2017 η φετινή έγινε η πέμπτη φορά που κατακτά τον τίτλο, όσες φορές έχει πανηγυρίσει τον τίτλο και ο Αργεντίνος θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Οι δυο τους πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 5 τίτλους, με τον Μίχαελ Σουμάχερ να βρίσκεται μπροστά τους με 7 τίτλους.

Ο Βρετανός στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον τερματισμό είπε: «Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι τώρα. Είμαι στην Μερσέντες από 13 χρονών και διεκδικώ τον τίτλο. Τώρα έφτασα σε Πρωταθλήματα τον Φάντζιο που είχε κερδίσει δύο από τους πέντε τίτλους με την Μερσέντες. Είναι απίστευτο, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει».

Για τον σημερινό αγώνα δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ κακός αγώνας για μένα. Είχα μία εξαιρετική εκκίνηση και συνέχιζα καλά στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβη. Προσπαθούσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας αλλά δεν μπορούσαμε, γι αυτό από ένα σημείο και μετά ήμουν πιο συγκρατημένος και ο στόχος μου ήταν απλώς να τερματίσω στη θέση που βρισκόμουν».

Ενώ το μήνυμά του στους δικούς του που βρίσκονται στην Αγγλία ήταν: «Σας αγαπώ όλους, δεν θα έφτανα εδώ χωρίς την σκληρή δουλειά που έκανε ο πατέρας μου».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ