Το (καλό και κακό) φαινόμενο Φερστάπεν!

Το (καλό και κακό) φαινόμενο Φερστάπεν!

Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από το ατύχημα που είχε στη Βραζιλία με τον Εστέμπαν Οκόν, ας δούμε κάποια πράγματα πιο ψύχραιμα.

Αναμφισβήτητα, ένας από τους μελλοντικούς πρωταθλητές στη Formula 1, θα είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είναι τάχιστος οδηγός και εφόσον τα επόμενα χρόνια του δοθεί ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει σε τίτλους τον Μίχαελ Σουμάχερ, που έχει επτά.

Ο Mad Max, όπως τον αποκαλούν οι υποστηρικτές και θαυμαστές του, πολλές είναι οι φορές που οδηγεί στο όριο, δεν αφήνει κανέναν να τον περάσει και γενικότερα προσφέρει θέαμα υψηλού – και επικίνδυνου – επιπέδου. Αυτά είναι τα καλά. Διότι υπάρχουν και τα άσχημα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως για την απώλεια της νίκης στο γκραν πρι της Βραζιλίας δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος, αλλά ο Εστέμπαν Οκόν. Ο οδηγός της Force India έκανε κάτι που δεν χρειαζόταν και χωρίς πολλά-πολλά, έπρεπε να αφήσει ήσυχο τον Ολλανδό. Και αυτός από τη μεριά του, όμως, έκανε κάτι το οποίο δεν χρειαζόταν.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Ιντερλάγκος, πήγε και έσπρωξε τον Οκόν, εκτονώνοντας έτσι την πίεση που είχε συσσωρευτεί στο μυαλό του. Είναι παιδί, αλλά δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί έτσι. Το οδηγικό του στιλ αποτυπώνεται πλήρως και στη συμπεριφορά του και για το δικό του καλό, θα πρέπει να ηρεμήσει και να αυτοπειθαρχήσει. Αν και τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πάρα πολύ καλός οδηγός, αλλά επειδή «ζει» σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, αρκετοί θα πρέπει να του βάλουν λίγο… χέρι και να του τραβήξουν το… αυτάκι για να ηρεμήσει. Ο Οκόν δεν έκανε επί της ουσίας κάτι χειρότερο από αυτό που κάνει ο ίδιος ο Ολλανδός κατά κόρον εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι άλλο από το να έχει σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεών του, επαφές με τους άλλους οδηγούς.

Άραγε τι θα έπρεπε να του κάνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόσες φορές που είχαν επαφή και έφταιγε ξεκάθαρα ο Ολλανδός; Πόσες φορές θα έπρεπε να τον σπρώξει; Κι όμως, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Γερμανός, μπορεί να διαχειρίζεται διαφορετικά τα πράγματα, εν αντιθέσει με το παιδί Φερστάπεν, που ναι μεν είναι νεαρός, αλλά δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα.

Ο Χέλμουτ Μάρκο, ο μέγας υποστηρικτής του Mad Max, φαίνεται πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον κάνει να πειθαρχήσει. Αλλά θα πρέπει να το κάνει σύντομα, καθώς τέτοιες συμπεριφορές, προφανώς θα χτυπήσουν και τη δική του πόρτα και ίσως πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν μερικοί.

Καλό το φαινόμενο Φερστάπεν στη Formula 1 από οδηγικής άποψης, αλλά κακό από πλευράς συμπεριφοράς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ