Formula 1: Αλλάζει όνομα η Force India

Formula 1: Αλλάζει όνομα η Force India

Από τη νέα σεζόν αντικαθίσταται από το Racing Point. Εξαγοράστηκε από κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον Καναδό Λόρενς Στρολ.

Το όνομα Force India αντικαθίσταται από το Racing Point ενόψει της επόμενης σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, καθώς επιβεβαιώθηκε επίσημα η αλλαγή ονομασίας της ομάδας για το 2019. Τα… βαφτίσια της ομάδας ακολουθούν την εξαγορά της Force India, η οποία έλαβε χώρα πριν από το βελγικό γκραν πρι του 2018, από κοινοπραξία επενδυτών. Επικεφαλής της κοινοπραξίας ήταν ο Καναδός Λόρενς Στρολ, του οποίου ο 20χρονος γιός, ο Λανς, θα συνθέσει μαζί με τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες το δίδυμο οδηγών αγώνων της Racing Point για το 2019.

Μετά την εξαγορά της, η ομάδα άλλαξε όνομα, αφού μετείχε στη συνέχεια της σεζόν στη Φόρμουλα Ένα με την ονομασία Racing Point Force India, με αποτέλεσμα να χάσει τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μέχρι το βελγικό γκραν πρι του 2018 στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τώρα η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) επιβεβαίωσε στην επίσημη λίστα συμμετοχών της για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα του 2019 ότι η ομάδα θα είναι απλά γνωστή ως Racing Point την επόμενη χρονιά.

Το όνομα Force India ήταν… σταθερό στη Φόρμουλα Ένα από τα τέλη του 2007, όταν ο (πρώην επικεφαλής της ομάδας) Βιτζέι Μαλία ανέλαβε τα «ηνία» της Spyker. Οι «ρίζες» της ομάδας προέρχονται από την Jordan Grand Prix (1991-2005), ενώ στις αρχές του 2005 την εξαγόρασε η Midland Group και το 2006 τη μετονόμασε σε Midland F1 Racing. Στα μέσα της σεζόν του 2006 η ομάδα πουλήθηκε στην ολλανδική εταιρεία αγωνιστικών αυτοκινήτων Spyker Cars.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ