Ο Λεκλέρκ πήρε θέση για τις team orders της Ferrari (vid)

Ο Λεκλέρκ πήρε θέση για τις team orders της Ferrari (vid)

Οι ξεκάθαρες οδηγίες της Ferrari στον Λεκλέρ να κατεβάσει ρυθμό και να μην περάσει τον Φέτελ έχουν προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις και ο Μονεγάσκος οδηγός παίρνει θέση επί του θέματος.

Η Ferrari πριν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς είχε ως θέση την… ουδετερότητα σε περίπτωση κόντρας των δύο οδηγών, τονίζοντας πως δεν θα είχαν εμπλοκή σε περίπτωση «μάχης» του Λεκλέρκ με τον Φέτελ.

Ωστόσο ο Ματία Μπινότο με δηλώσεις του λίγες μέρες πριν από το grand prix της Μελβούρνης έδωσε το… στίγμα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Νομίζω είναι λογικό. Ειδικά στην αρχή της σεζόν, αν έρθουν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, προτεραιότητά μας θα είναι ο Φέτελ. Με αυτόν στοχεύουμε το πρωτάθλημα. Όμως δεν προδικάζουμε τίποτα. Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι νίκες της Ferrari».

Υπό το πρίσμα αυτό άλλωστε ενήργησαν στη Scuderia στον… νέο Λεκλέρκ να κατεβάσει τον σαφώς ταχύτερο ρυθμό του και να μην προσπεράσει τον… παλιό Φέτελ, την ώρα που τον είχε φτάσει στα 0.6’’ και ήταν σε φάση προσπέρασης.

Ο 21χρονος οδηγός προφανώς και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις παίρνοντας το πόδι του από το γκάζι, αναφέροντας όταν ρωτήθηκε μετά τον αγώνα επί του θέματος:

«Είχα τον ρυθμό να περάσω τον Σεμπ, αλλά η ομάδα αποφάσισε να μείνουμε όπως είμαστε. Βέβαια δεν είχαμε και τίποτα να κερδίσουμε οπότε το καταλαβαίνω. Τα είχαμε συζητήσει αυτά. Γνώριζα πως αυτές τις καταστάσεις πως θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τις αντιμετωπίσουμε. Ξεκίνησα πολύ καλά και προσπάθησα να περάσω τον Μαξ από την εξωτερική, αλλά ο Σεμπ δεν είχε χώρο από τις δυο Mercedes. Πήγα στην εξωτερική, δεν με είδε και χρειάστηκε να βγω στο γρασίδι, καθώς δεν είχα καθόλου χώρο και έχασα μια θέση από τον Μαξ. Με τα σκληρά ελαστικά μου φάνηκε πιο εύκολος ο έλεγχος του μονοθεσίου κάτι που φάνηκε και στους χρόνους.»

Ακολουθεί και το βιντεο με τις team orders της Ferrari προς τον Λεκλέρκ:

https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1107178454175436800

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ