«Σίφουνας» ο Μπότας, 1-2 η Mercedes!

«Σίφουνας» ο Μπότας, 1-2 η Mercedes!

Ο Φινλανδός πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Μπακού, με τον Χάμιλτον να τερματίζει στη δεύτερη θέση – Στην 3η ο Φέτελ και στην 5η ο Λεκλέρ.

Η κυριαρχία της Mercedes στην Formula 1 συνεχίζεται!

Ο Μπότας έκοψε πρώτος την καρό σημαία στο Μπακού και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε τέσσερα Grand Prix στη φετινή σεζόν, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταβλός του, Λιούς Χάμιλτον. Τα Ασημένια Βέλη έκαναν το 1-2 για μια ακόμα φορά και απέδειξαν περίτρανα ότι είναι… αχτύπητα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. Στην πέμπτη θέση κατετάγη ο Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πέρες (Racing Point) Σάινθ (McLaren), Νόρις (McLaren), Στρολ (Racing Point) και Ραϊκόνεν (Alfa Romeo).

Ο Μπότας με τη σημερινή νίκη του στο Αζερμπαϊτζάν έστειλε μήνυμα στον Λιούς Χάμιλτον ότι είναι ικανός να του βάλει δύσκολα στη φετινή σεζόν, ενώ η Mercedes με το τέταρτο 1-2 σε ισάριθμα Grand Prix, έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές.

Ο Φινλανδός, παρά την πίεση που του άσκησε ο Χάμιλτον στους τελευταίους πέντε γύρους, πήρε τη νίκη και έφτασε τους 87 βαθμούς, ενώ ο Βρετανός πιλότος έχει 86 και ο Φέτελ 52, με τον Φερστάπεν να ακολουθεί με 51.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Μπακού:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ