Ασταμάτητες οι Mercedes, έπιασε κορυφή ο Χάμιλτον

Ασταμάτητες οι Mercedes, έπιασε κορυφή ο Χάμιλτον

Ο Βρετανός πήρε τη νίκη στην Ισπανία και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του, Βάλτερι Μπότας.

Ένα ακόμα Grand Prix στη φετινή σεζόν, ένα ακόμα 1-2 από τις Marcedes!

Πριν από δύο εβδομάδες στο Μπακού είχε αναδειχθεί νικητής ο Βάλτερι Μπότας και είχε ακολουθήσει στη δεύτερη θέση ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ σήμερα στην Βαρκελώνη έγινε το αντιστρόφως ανάλογο. Ο Βρετανός έκοψε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερο τον «ομόσταυλό» του και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Formula 1.

Οι Mercedes έκαναν για πέμπτη σερί φορά το 1-2 και έγραψαν ιστορία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι φέτος είναι αχτύπητες. Παράλληλα, αυτή ήταν η 76η νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μάλιστα πήρε έναν επιπλέον βαθμό, καθώς έκανε τον ταχύτερο γύρο. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός έχει 112 βαθμούς και ο Φινλανδός 105.

Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ο οποίος πάντως δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα μα απειλήσει τις Mercedes. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φέτελ, Λεκλέρκ, Γκάζλι, Μάγκνουσεν Σάινθ, Κβίατ και Γκοζάν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ