Νικητής σε επική «μάχη» με τον Λεκλέρκ ο Φερστάπεν στην Αυστρία (pic)

Νικητής σε επική «μάχη» με τον Λεκλέρκ ο Φερστάπεν στην Αυστρία (pic)

Το Grand Prix της Αυστρίας ήταν συγκλονιστικό μέχρι και το τέλος με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη νίκη από τον σπουδαία Σαρλ Λεκλέρκ. Τρίτος ο Μπότας, τέταρτος με μεγάλο αγώνα ο Φέτελ και πέμπτος ο Χάμιλτον.

Αγώνας βγαλμένος από τις παλιές καλές εποχές της Formula 1 ήταν αυτός στην Αυστρία με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη νίκη ύστερα από μια «μάχη»… σώμα με σώμα με τον εκπληκτικό Σαρλ Λεκλέρκ.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν κέρδισε η Mercedes με το σερί της να σταματά στον ένατο αγώνα της χρονιάς από την Red Bull του Ολλανδού. Ο Φερστάπεν έκανε απίθανο αγώνα αφού αν και στην εκκίνηση έπεσε στην όγδοη θέση από την δεύτερη που ξεκίνησε, ήταν ασταμάτητος και δύο γύρους πριν το φινάλε, προσπέρασε τον Λεκλέρκ σε ένα συμβάν που αναμένεται να εξεταστεί από τους αγωνοδίκες καθώς υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πιλότων.

Τρίτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes ενώ τέταρτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari με τον Γερμανό να πραγματοποιεί μετά από καιρό, πολύ καλό αγώνα παρ’ ότι για ακόμη μία φορά η ομάδα του τού έβαλε… τρικλοποδιά εξαιτίας γκάφας στα πιτς με την αλλαγή των ελαστικών του.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον με  Mercedes τερμάτισε πέμπτος με την δεκάδα να συμπληρώνουν οι Νόρις με McLaren, Γκασλί με Red Bull, Σάινθ με McLaren, Ράικονεν και Τζιοβινάζι με Alfa Romeo.

Η Honda κέρδισε για πρώτη φορά, ως κατασκευαστής κινητήρων, στη μοντέρνα εποχή της Formula 1.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ