Ο Χάμιλτον σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού

Ο Χάμιλτον σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού

Ο Λιούις Χάμιλτον έστειλε το δικό του μήνυμα, διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της, Φόρμουλα Ενα, Λιούις Χάμιλτον, συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού, στο Λονδίνο την Κυριακή, περιγράφοντας την εμπειρία ως «πραγματικά συναισθηματική».

Ο 35χρονος Βρετανός «πιλότος», ο οποίος είναι ο μοναδικός μαύρος οδηγός F1, έγραψε στο Instagram: «Πήγα στο Χάιντ Παρκ σήμερα (σ.σ. Κυριακή) για την ειρηνική διαμαρτυρία και ήμουν τόσο υπερήφανος που έβλεπα τόσα πολλά άτομα από όλες τις φυλές και τα υπόβαθρα που υποστηρίζουν αυτό το κίνημα. Ήμουν υπερήφανος που ήμουν εκεί για να αναγνωρίσω και να υποστηρίξω το κίνημα της Μαύρης Ζωής και την μαύρη κληρονομιά μου».

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στους «Sunday Times», την πρόθεσή του να συστήσει μία επιτροπή, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μαύρων στα επαγγέλματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μαθηματικών.

Σε συνεργασία με τη Βασιλική Βρετανική Ακαδημία Μηχανικών, η Επιτροπή του Χάμιλτον επιδιώκει να καταστήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μια κοινότητα «τόσο διαφορετική όσο ο περίπλοκος, πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο ζούμε», όπως επεσήμανε ο οδηγός της Mercedes στην εφημερίδα.

«Ο καιρός για προσποίηση έχει τελειώσει. Ελπίζω ότι η Επιτροπή θα επιτρέψει πραγματικές, απτές και μετρήσιμες αλλαγές», πρόσθεσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και κατέληξε: «Όταν κοιτάζω πίσω, σε είκοσι χρόνια, θέλω να δω ένα άθλημα που, αφού έδωσε ένα τόσο ντροπαλό μικρό μαύρο αγόρι από το Στιβενέϊτζ, έχει γίνει τόσο διαφορετικό όσο ο περίπλοκος και πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο ζούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ