Έκλεστοουν: «Δεν φταίω που είμαι λευκός ή κοντός»

Έκλεστοουν: «Δεν φταίω που είμαι λευκός ή κοντός»

«Δεν φταίω εγώ που είμαι λευκός ή κοντός». Δήλωση-απάντηση του Μπέρνι Έκλεστοουν, στην εφημερίδα Daily Mail, μετά την απόφαση της F1 να σταθεί δίπλα στον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούι Χάμιλτον, στην διαμάχη τους λόγω του ρατσισμού.

«Όταν ο Τσέις Κάρι μου ζήτησε να φύγω από το αξίωμά του, ήταν πολύ επίμονος ότι θα μου έδινε έναν πολύ σημαντικό τίτλο, λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα σκότωναν για αυτήν την αναγνώριση,» πρόσθεσε Ο 89χρονος Έκλεστοουν, που συνεχίζει την ζωή του, πλέον χωρίς τον τίτλο του Επίτιμου προέδρου της F1.

«Χαίρομαι που δεν έχω πλέον καμία δέσμευση με τη Φόρμουλα 1, γιατί τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να μου αποδώσουν τα πράγματα που έχουν κάνει εκείνοι. Ξαφνικά μπήκαν σε μία συζήτηση ρατσισμό λόγω του τι συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είμαι εναντίον των μαύρων. Πάντα ήμουν υπέρ αυτών. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας του Λιούις ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου και εγώ, αν ήμουν εναντίον των μαύρων, δεν θα είχα καν εξετάσει την πρότασή του», συμπλήρωσε

«Με τα χρόνια έχω γνωρίσει πολλούς λευκούς που δεν μου άρεσαν. Έχω χτυπηθεί μερικές φορές, μία φορά από μια ομάδα τριών μαύρων αγοριών, αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Δεν νομίζω ότι ο Λιούις είναι μαύρος ή οτιδήποτε άλλο, για μένα είναι μόνο ο Λιούις. Εάν ένας άνθρωπος λευκός ή μαύρος απορριφθεί σε μια δουλειά, τότε πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Είναι λόγω του χρώματος του δέρματος του ή επειδή δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει τη δουλειά; Αυτό εννοούσα. Και μετά υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται από «μαρξιστές».

Θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στην αστυνομία, αλλά αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Εάν τους ρωτούσατε γιατί διαμαρτύρονται, σίγουρα δεν το γνωρίζουν. Δεν φταίω εάν είμαι λευκός ή κοντός. Στο σχολείο μου είχαν διάφορα παρατσούκλια και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι γι ‘αυτό. Οι μαύροι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Όταν δεν είχα πλέον την άδεια οδήγησης μου, είχα έναν μαύρο σοφέρ. Όχι επειδή ήταν μαύρος, αλλά επειδή δεν με νοιάζει για το χρώμα του δέρματός μου. Τώρα ξαφνικά μιλώντας για την ποικιλομορφία είναι σύγχρονοι ».

Ο 35χρονος, Λιούις Χάμιλτον, επιτέθηκε στον Μπέρνι Έκλεστοουνν, χαρακτηρίζοντας τον «αδαή» για τα σχόλια του σχετικά με τον ρατσισμό. Ο 89χρονος Έκλεστοουν σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «σε πολλές περιπτώσεις, οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς».

Η Formula 1, της οποίας ο πρόεδρος Τσέις Κάρι ανακοίνωσε την Πέμπτη μια προσωπική δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα ίδρυμα για την προώθηση της διαφορετικότητας στο άθλημα, απάντησε με μια έντονη ανακοίνωση:

«Σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ανισότητας, διαφωνούμε πλήρως με τα σχόλια του Μπέρνι Έκλεστοουν που δεν έχουν θέση στη Formula 1 ή την κοινωνία», ανέφερε.

«Ο κ. Έκλεστοουν δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στη Formula 1 από τότε που έφυγε από τον οργανισμό μας το 2017, με τον τίτλο του ομότιμο πρόεδρο, να έχει λήξει τον Ιανουάριο του 2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ