Αυστρία : Ανατροπές, εγκαταλείψεις και νικητής ο Μπότας!

Αυστρία : Ανατροπές, εγκαταλείψεις και νικητής ο Μπότας!

Ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στην Αυστρία, στο πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν - Εγκατέλειψαν 9 μονοθέσια και τερμάτισαν μόλις 11 – Δεύτερος ο Λεκλέρκ, τρίτος ο Νόρις.

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix, στο οποίο τερμάτισαν μόλις τα 11 από τα 20 μονοθέσια που ξεκίνησαν τον αγώνα, ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ο Λεκλέρκ, στην τρίτη ο Νόρις.

Ο Βάλτερι Μπότας, που είχε πάρει την pole position, επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αυστριακό Grand Prix και πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν. Ο πιλότος της Mercedes «χόρεψε» στην Αυστρία και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων και έπεσε στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari και στην τρίτη ο Λάντον Νόρις. Ο Βρετανός πιλότος έγραψε ιστορία, αφού ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Ενας εκπληκτικός αγώνας από τον πιλότο της McLaren, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες.

Τραγωδία για την Red Bull, που είδε τον Μαξ Φερστάπεν να αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και να βγαίνει νοκ – άουτ, ενώ ο Αλεξάντερ Άλμπορν χτύπησε με τον Χάμιλτον στην φάση που τιμωρήθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Πέρεθ, Γκάσλι, Οκόν, Τζιοβινάτσι και Φέτελ, ενώ 11ός τερμάτισε ο Λατίφι, σε ένα επεισοδιακό αγώνα, ο οποίος είχε εννιά αποχωρήσεις, δύο αυτοκίνητα ασφαλείας και ποινές προς οδηγούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ