Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 7-6: Το σήκωσε και τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 7-6: Το σήκωσε και τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επικράτησαν με 7-6 στον τελικό της Euroleague της Ντουναϊσβάρος και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο – Η Ευρωπη υποκλίθηκε ξανά στον Θρύλο!

Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού! Οι Ερυθρόλευκες πραγματοποιώντας με μια πολύ σπουδαία επικράτησαν 7-6 της πανίσχυρης Ντουναϊσβάρος στον τελικό του Final 4 της Euroleague και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Τεράστια επιτυχία για τον Χάρη Παυλίδη και τις παίκτριές του, που… τρέλαναν για μια ακόμα φορά την Ευρώπη.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού σήκωσε το τρόπαιο μέσα στη Βουδαπέστη και κατέκτησε πανάξια την Euroleague, όπως είχε κάνει και το 2015. Τέταρτος ευρωπαϊκός τίτλος για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, με τις Ερυθρόλευκες να κάνουν περήφανο τον κόσμο του συλλόγου και να γράφουν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία των Πειραιωτών.

Αυτό όπως προαναφέραμε είναι το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης για τα κορίτσια της ομάδας του μεγάλου λιμανιού και τέταρτο συνολικά ευρωπαϊκό τρόπαιο για τις γυναίκες των Πειραιωτών, σε 9 συμμετοχές σε τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, έχουν τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς της Eurorleague, τρεις σε τελικούς Len Trophy και δυο σε τελικούς Super Cup.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά στο σκορ με 3-2. Οι Ερυθρόλευκες άνοιξαν το σκορ με την Ελευθεριάδου, αλλά η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε σε 1-1 με την Γκάρντα. Η Βασιλική Πλευρίτου έδωσε ξανά το προβάδισμα στις Ερυθρόλευκες (2-1), αλλά η ουγγρική ομάδα με το δεύτερο γκολ της Γκάρντα στο ματς έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (2-2). Λίγο πριν το τέλος του οκταλέπτου η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 3-2 και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η Ντουναϊσβάρος μπήκε καλύτερα στην πισίνα, σκόραρε δύο γκολ στα πρώτα λεπτά και από το 2-3 βρέθηκε στο 4-3. Πρωταγωνίστρια στην ανατροπή η Σίλαγκι που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ουγγρικής ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πτοήθηκε, απάντησε άμεσα με την Βασιλική Πλευρίτου και ισοφάρισε σε 4-4 το παιχνίδι. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μάλιστα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 5-4 με πέναλτι της Αβραμίδου και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό του τελικού.

Με άμυνα από… γρανίτη! 

Η Ντουναϊσβάρος στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου ισοφάρισε σε 5-5 με το τρίτο γκολ της Γκάρντα. 3:22’ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου η Γκάρντα σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι και η ουγγρική ομάδα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Η Τσουκαλά με γκολ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 6-6, που ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου «μίλησαν» οι άμυνες, με τον Ολυμπιακό 2:40 πριν το τέλος να σκοράρει με την Βασιλική Πλευρίτου και να κάνει το 7-6. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη «έπνιξαν» με την τρομερή άμυνά τους τις αντιπάλους τους και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Μια σπουδαία εμφάνιση, με τις Ερυθρόλευκους να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΝΤΟΥΝΑΟΥΙΒΑΡΟΣ (Ατίλα Μίχοκ): Μαγκιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Χούστι, Χόρβατ, Μαϊέ, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούτσι, Μπρεζόφσκι, Σέλαρ, Σάιμπεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ