Ολυμπιακός: Γαλαξίας αστέρων με στόχο το Ευρωπαϊκό!

Ολυμπιακός: Γαλαξίας αστέρων με στόχο το Ευρωπαϊκό!

Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν ήδη τους σπουδαίους Φιλίποβιτς, Ράντοβιτς και Μπουσλιέ, βρίσκονται πολύ κοντά στον τεράστιο Μπίγιατς, ενώ τον δρόμο της επιστροφής για τον Πειραιά παίρνουν και οι Φουντούλης και Κολόμβος - Ολα για το Ευρωπαϊκό!

Η ομάδα που χτίζει ο Ολυμπιακός στο ανδρικό πόλο για τη νέα σεζόν δεν θα έχει προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό, με τους Ερυθρόλευκους να φέρνουν στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Γηραιά Ηπειρο, με στόχο να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι τρεις πρώτες κινήσεις δείχνουν την επιθυμία των ανθρώπων να δημιουργήσουν τη σπουδαιότερη ομάδα στα χρονικά του ευρωπαϊκού πόλο, με τους Φιλίπ Φιλίποβιτς και Τζούρο Ράντοβιτς να έχουν πιάσει ήδη… λιμάνι, τον Άνδρο Μπουσλιέ να έχει γυρίσει και αυτός στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μάρκο Μπίγιατς.

Παράλληλα, μια… ανάσα από την επιστροφή τους είναι οι Γιάννης Φουντούλης και Χριστόδουλος Κολόμβος, με τους δύο σπουδαίους πολίστες να προβάρουν τα ερυθρόλευκα και να ετοιμάζονται να γίνουν και πάλι κάτοικοι Πειραιά. Εξι πολίστες κορυφαίου επιπέδου, που θα κάνουν παντοδύναμο τον Ολυμπιακό και φυσικά φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου, με την τεράστια βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, που για μία ακόμα χρονιά βρίσκεται δίπλα στον Ερασιτέχνη και τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, θέλει να δημιουργήσει μια υπερομάδα, που στα επόμενα χρόνια θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς ήταν η πρώτη «βόμβα». Ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας και ο κορυφαίος, βάσει βιογραφικού, ξένος που θα παίξει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ θα είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Ενας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του πόλο, που έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική Σερβίας. Ενας πραγματικός ηγέτης.

Το 2011 και το 2014 είχε αναδειχθεί κορυφαίος πολίστας στον κόσμο και τέσσερις φορές κορυφαίος πολίστας της χρονιάς (2009, 2014, 2016, 2018), από την LEN, ενώ το 2016 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η δεύτερη «βόμβα» που ενεργοποίησε η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν ο Τζούρο Ράντοβιτς. Ο καλύτερος νέος αριστερόχειρας παίκτης στον κόσμο, τον οποίο ήθελε η μισή Ευρώπη, με τις Γιουγκ, Μπρέσια και Φερεντσβάρος να του καταθέτουν δελεαστικές προτάσεις και τον ίδιο να τους ρίχνει… άκυρο για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μάλιστα για να καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους, χρειάστηκε να πληρώσουν την ρήτρα που είχε στο συμβόλαιό του με την Γιαντράν.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, 22 ετών, που τη φετινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα του με τη Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι, ενώ αποτελεί και βασικό στέλεχος της Εθνικής Μαυροβουνίου. Ο Ράντοβιτς ήταν μέλος του Μαυροβουνίου όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2020 ενώ με την Γιαντράν έχει 6 πρωταθλήματα.

Επίσης, στον Πειραιά επέστρεψε και ο Ανδρο Μπούσλιε, ο οποίος αγωνιζόταν στους Πειραιώτες για μια τριετία, από το 2016 έως το 2019. Ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ετοιμάζεται να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Πρόκειται για έναν σπουδαίο πολίστα, με τον Αντρο Μπούσλιε να είναι μέσα στους τρεις καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, ενώ στο παλμαρέ του έχει συνολικά 7 μετάλλια Παγκόσμιου πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 2 είναι χρυσά, το ένα ασημένιο και τα 4 χάλκινα. Ο πολύπειρος Κροάτης αμυντικός έχει επίσης ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτοί οι τρεις ανήκουν και επίσημα στον Ολυμπιακό, με τους Μάρκο Μπίγιατς, Γιάννης Φουντούλης και Χριστόδουλος Κολόμβος να βρίσκονται επίσης προ των πυλών.

Οι Ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, Μάρκο Μπίγιατς. Η αποχώρησή του έμπειρου πορτιέρο από την Προ Ρέκο θεωρείται δεδομένη, με τους Ιταλούς μάλιστα να ανακοινώνουν την απόκτηση του γκολκίπερ της Μπρέσια, Μάρκο Ντελ Λούνγκο.

Ο 30χρονος είναι ένας πραγματικός σταρ του παγκοσμίου πόλο. Το 2017 αναδείχθηκε από τη LEN ως κορυφαίος Ευρωπαίος πολίστας, ενώ το 2016 κατέκτησε το Champions League με την Γιουγκ. Είναι βασικός στην Εθνική ομάδα της Κροατίας, με την οποία το 2017 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, ενώ το 2016 πήρε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τον… δρόμο του Ανδρο Μπούσλιε ετοιμάζονται να ακολουθήσει επίσης ο Γιάννης Φουντούλης. Ο κορυφαίος Ελληνας πολίστας. Τον Ιούλιο του 2017 ο Φουντούλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών στη Βουδαπέστη και μπήκε και στην κορυφαία επτάδα του τουρνουά, ενώ αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ στη διοργάνωση του Champions League. Ένα επιθετικό… υπερόπλο, που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του.

Μαζί με τον Φουντούλη, ένας ακόμα Ελληνας βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Κολόμβο. Ο 31χρονος φουνταριστός φέτος αγωνίζεται στην Τουρκία με την ΕΝΚΑ και η επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα δυναμώσει πάρα πολύ τους Ερυθρόλευκους.

Ενας ακόμα σπουδαίος πολίστας, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα με τους Πειραιώτες, πριν αποφασίσει να φύγει για να αγωνιστεί στο εξωτερικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ