«Ναυμαχία» κορυφής για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπρέσια

«Ναυμαχία» κορυφής για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπρέσια

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ιταλία την Μπρέσια (21:30) για την 6η αγωνιστική του Champions League και θέλει να παραμείνει αήττητος και στην κορυφή του ομίλου του για το 2021

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ιταλία, όπου απόψε (21:30, ERT Flix) κοντράρεται με την Μπρέσια για την 6η ημέρα του Champions League με στόχο να κλείσει στην κορυφή το 2021. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Ιταλίας εκτός έδρας που είναι στη δεύτερη θέση και θέλουν νίκη ή στη χειρότερη ισοπαλία για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι. Ο Ολυμπιακός έχει 13 βαθμούς μετά από 5 ματς, ενώ οι Ιταλοί έχουν 11 και είναι πίσω από τους Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου καλείται να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να σταθεί όρθια σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποτελεί ως τώρα την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, χωρίς να δείχνει επηρεασμένη από τις σημαντικές απώλειες που είχε το καλοκαίρι.

Με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία ως τώρα, ο Ολυμπιακός έχει μπει στο… σωστό δρόμο για την επίτευξη του αρχικού στόχου του, που είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Μετά από το παιχνίδι με την Μπρέσια, στους πρωταθλητές Ελλάδας θα απομένει μόνο μία επικίνδυνη έξοδος (στην Μπαρτσελονέτα), οπότε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στη Ιταλία θα τους εδραιώσει για τα καλά στην κορυφή.

Από την άλλη, αήττητη στο Champions League παραμένει ως τώρα και η Μπρέσια, με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μία πορεία σαφώς καλύτερη του αναμενομένου, μετά την θεωρητική αποδυνάμωσή της το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο κατάφερε πέρυσι να «εκθρονίσει» από την κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος την Προ Ρέκο (λίγο πριν η τελευταία στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βελιγράδι) και έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League, όμως η αποχώρηση παικτών, όπως ο Αγγελος Βλαχόπουλος, ο Μάρο Γιόκοβιτς, ο Τζιάκομο Κανέλα, ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο τερματοφύλακας Μάρκο Ντελ Λούνγκο, άφησε δυσαναπλήρωτα κενά.

Με νέα πρόσωπα τον τερματοφύλακα της εθνικής Μαυροβουνίου Πέταρ Τεσάνοβιτς, τον διεθνή περιφερειακό Στέφανο Λουόνγκο, τον Σέρβο (αλλά πολιτογραφημένο Γεωργιανό) Μπόρις Βαπένσκι και τον άρτι αφιχθέντα Καναδό φουνταριστό Νικολά Κονσταντίν Μπικάρι, η Μπρέσια στηρίζεται παραδοσιακά στη δυνατή -στα όρια της σκληρής- άμυνα, την εμπειρία των παικτών της και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τα καλά αποτελέσματα.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στο Final-8 του Ανόβερου, το 2019, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε στον προημιτελικό με 8-7. Στην τελευταία επίσκεψή τους στη Μπρέσια, τη σεζόν 2017-18, οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει 7-6, με γκολ του Πάουλο Ομπράντοβιτς σχεδόν στην εκπνοή. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρουμάνος Αντριαν Αλεξαντρέσκου και ο Ρώσος Βλάντιμιρ Γκολίκοφ.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Champions League:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 21/12

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Ραντνίτσκι (Σερβία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)
Μπρέσια (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12

Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

Ολυμπιακός 13
Μπρέσια 11
Φερεντσβάρος 7
Μπαρτσελονέτα 7
Νόβι Μπέογκραντ 7
Γιάντραν Σπλιτ 6
Ραντνίτσκι 4
Ντιναμό Τιφλίδας 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Σπαντάου (Γερμανία)
Ανόβερο (Γερμανία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Ορβοσι (Ουγγαρία)
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

Προ Ρέκο 15
Μαρσέιγ 12
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 12
Ορβοσι 7
Ανόβερο 5
Σπαντάου Βερ. 4
Ερυθρός Αστέρας 3
Στεάουα Βουκ. 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ