Εθνικός ΟΦΠΦ – ΑΕΚ 10-11 (7-7 κ.α., 3-4 πεν.)

Εθνικός ΟΦΠΦ – ΑΕΚ 10-11 (7-7 κ.α., 3-4 πεν.)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 11-10 στα πέναλτι του Εθνικού στον Πειραιά και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η ανδρική ομάδα Πόλο της ΑΕΚ που επιβλήθηκε με 11-10 του Εθνικού μέσα στον Πειραιά και προκρίθηκε στα Προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος! Η Ένωση που πέρσι ήταν η φιναλίστ του Κυπέλλου πέρσι, με εντυπωσιακή εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι έφτασε πολλές φορές κοντά στην ήττα, δεν τα παράτησε, ανέτρεψε την κατάσταση (7-7) και στη διαδικασία των πέναλτι πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, τον κύριο λόγο είχαν οι άμυνες, με τους τερματοφύλακες να σταματούν εκατέρωθεν επιθέσεις. 4:53 πριν το τέλος της περιόδου, ο Καζάζης με ασύλληπτο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με δύο διαδοχικά γκολ, πήραν κεφάλι στο σκορ (2-1).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, καμία από τις δύο ομάδες δεν έβρισκαν σκορ για περισσότερο από 4 λεπτά. Ο Φλέγκας απέκρουσε πέναλτι των γηπεδούχων και στην επόμενη φάση, ο Τσιστράκης με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 2-2 (2:39 πριν το τέλος). Ο Εθνικός απάντησε εκ νέου, ισοφαρίζοντας σε 2-2, εκμεταλλευόμενος ένα κενό στην άμυνα της ΑΕΚ. Τελικώς, ο Τσαταλιός με… buzzer beater, ισοφάρισε σε 3-3.

Με νέο πέναλτι οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 4-3, 5:40 πριν τη λήξη της γ’ περιόδου. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν με τον Καζάζη και τον Ηλιόπουλο, όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να πάρουν το προβάδισμα με 5-4, ενώ στην άλλη πλευρά της πισίνας ο Φλέγκας, αλλά και η αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου» διατήρησνα το σκορ ως έχει .

Με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 5-5. 5:50 πριν το φινάλε, οι Πειραιώτες έκαναν και το 6-5, με τον Δημήτρη Μάζη να ζητά ηρεμία από τους αθλητές του. Με σωστές κινήσεις και κυκλοφορία της μπάλας, η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Τσαταλιό σε 6-6, 2:31 πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι διαιτητές 40″ πριν τη λήξη, σφύριξαν πέναλτι, όωμς ο Φλέγκας είπε «όχι» με μεγάλη επέμβαση. Στην επαναφορά της μπάλας ο Εθνικός έκανε το 7-6, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων. Ακόμα κι έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω και με σπουδαίο τελείωμα του Τσαταλιού ισοφάρισαν σε 7-7, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι!

Στα πέναλτι, πρώτοι εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, ευστοχώντας. Ο Τσαταλιός δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Εθνικό να αποκτά ουσιαστικό προβάδισμα. Ο Εθνικός ευστόχησε και στο 2ο πέναλτι, όπως έπραξε και ο Παπούκας για την ΑΕΚ. Ακολούθησαν δύο τεράστιες αποκρούσεις από τον Φλέγκα και δύο εύστοχες εκτελέσεις από τους Καζάζη και Ηλιόπουλο, με την ΑΕΚ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 9-10! Ο Εθνικός ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση, αλλά ο Κριγιέστορατς έστειλε την ΑΕΚ στην 8άδα!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 1-2, 3-2, 3-4.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ: Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 1 , Τεσάνοβιτς 2, Βαλλιανάτος, Θεοδόσης, Παπαδόγκωνας 5, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Γκάτσος , Δροσόπουλος , Κόχειλας , Ζωγράφος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 3, Παπούκας 1, Κριγέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός 3, Παπάκος, Στελλάτος , Ηλιόπουλος 2, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ