Μια… ανάσα από το Final 4 ο Ολυμπιακός (14-9)

Μια… ανάσα από το Final 4 ο Ολυμπιακός (14-9)

Οι Ερυθρόλευκες νίκησαν την Ντουναϊσβάρος με 14-9 και βρίσκονται μια… ανάσα από την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague!

Σπουδαία εμφάνιση,  τεράστια νίκη και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague! Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επικράτησε στο Παπαστράτειο της Ντουναϊσβάρος με 14-9 για τα προημιτελικά της Euroleague και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης πόλο.

Μια επιβλητική εμφάνιση από την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς, με τις Ερυθρόλευκες να έχουν πλέον τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στην Ουγγαρία, στις 26 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι στο σημερινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς την αρχηγό του, Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Πρώτη σκόρερ για τη γυναικεία ομάδα των Πειραιωτών ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με τέσσερα γκολ, ενώ από τρία είχαν οι Βάσω Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη, δύο η Κρίστμας και από ένα οι Ελευθεριάδου και Σιούτη.

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκες μπήκαν από την αρχή δυνατά και προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου με 5-1. Οι παίκτριες του Τσίριτς παίζοντας εκπληκτική άμυνα «έπνιξαν» την Ντουναϊσβάρος και έχοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση πέτυχαν πέντε γκολ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ουγγαρέζες μείωσαν σε 5-2, αλλά η Σιούτη ανέβασε ξανά τη διαφορά στα 4 γκολ (6-2). Η Ζαμπό με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-3, αλλά οι Ερυθρόλευκες με γκολ της Κρίστμας στην παραπάνω παίκτρια έκαναν το 7-3 και έκλεισαν το ημίχρονο στο +4.

Μείωσε η Ντουναϊσβάρος 

Στην τρίτη περίοδο η Ντουναϊσβάρος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Ερυθρόλευκων και με γκολ των Γκουρισάτι και Χόρβατ μείωσε σε 7-6. Οι παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς, όμως, δεν αγχώθηκαν και απάντησαν με τις Μυριοκεφαλιτάκη και Βάσω Πλευρίτου για το 9-6, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν σε 9-7 με την Ζιλάγκι, που ήταν και το σκορ οκταλέπτου.

Κυριάρχησαν οι Ερυθρόλευκες

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτριες του Ολυμπιακού μπήκαν στο νερό αποφασισμένες να τελειώσουν το παιχνίδι και να μην επιτρέψουν στις Ουγγαρέζες να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη. Η Ελευθερία Πλευρίτου με δύο γκολ έκανε το 11-7 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, με τις Ερυθρόλευκες να φτάνουν στο 14-9 και να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επικράτηση, που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 2-4, 5-2.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη 1, Τριχά, Ράνεϊ, Βάσω Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος: Μάζκο, Ζιλάγκι 2, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 1, Χόρβατ 1, Ματιέ, Ζάμπο 1, Γκάρντα 4, Κάρντος, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπάις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ