Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-3: Στον τελικό με άμυνα γρανίτη

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-3: Στον τελικό με άμυνα γρανίτη

Με «όπλο» του την εξαιρετική του άμυνα, ο Ολυμπιακός «έπνιξε» με 6-3 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα διεκδικήσει το 23ο τρόπαιο της ιστορίας του, όντας ο πολυνίκης της διοργάνωσης.

Στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός! Έχοντας ως μεγάλο του ατού την εξαιρετική του άμυνα, ο κάτοχος και πολυνίκης της διοργάνωσης, επικράτησε με 6-3 της ΑΕΚ στο Final 4 της Λάρισας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό που θα γίνει αύριο Κυριακή (17/4), απέναντι στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ΝΟ Βουλιαγμένης – Υδραϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το 23ο Κύπελλο στην ιστορία τους, στην 30ή συμμετοχή τους σε τελικό.

Η ΑΕΚ αντιστάθηκε ουσιαστικά για ένα ημίχρονο, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Φλέγκα. Χάρη στα γκολ των Μπούσλιε και Γραμματικού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά η Ένωση ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο.

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο και χωρίς να δεχτούν γκολ, αφού η άμυνα στάθηκε στο ύψος της και ο Ζερδεβάς ήταν «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα ασφαλείας (5-2) με γκολ των Φουντούλη και Μπούσλιε (Χ2), το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε και το τελικό 6-3. Πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στον τελικό στον οποίο θα είναι το μεγάλο φαβορί, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-0, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ