Ραντεβού με την ιστορία έχει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Ραντεβού με την ιστορία έχει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21:30) για μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21:30) για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στοχεύοντας στην επιστροφή στις επιτυχίες για πρώτη φορά μετά το 2018.

Οι «γαλανόλευκες» έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά και κάνουν όνειρα για ένα μετάλλιο. Στην πορεία της ως τα ημιτελικά, η Εθνική πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου, μετρώντας τέσσερις νίκες (9-8 επί της Ουγγαρία, 24-3 επί της Ρουμανίας, 13-3 επί της Γερμανίας και 24-4 επί της Κροατίας) και μια ήττα από την Ολλανδία με 13-8. Στην προημιτελική φάση, η Ελλάδα συνάντησε και διέλυσε το Ισραήλ με 14-4.

Διαβάστε επίσης: Οι δυο κινήσεις-ματ της ΑΕΚ στον μεταγραφικό επίλογο

Στην αντίπερα όχθη, η Ιταλία μέτρησε πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, απέναντι σε Σλοβακία (26-1, Ισπανία (12-9), 18-5 (Ισραήλ), Σερβία (23-7) και Γαλλία (19-6), ενώ επικράτησε εύκολα (16-8) της Κροατίας στα προημιτελικά.

Για την Εθνική γυναικών, ο σημερινός είναι ο έκτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η τέταρτη φορά που στο παιχνίδι αυτό θα βρει απέναντί της την Ιταλία. Το 1995 στη Βιέννη και το 2001 στη Βουδαπέστη η ελληνική ομάδα έφυγε ηττημένη, ενώ αντίθετα ήταν νικήτρια το 2010, κατά σύμπτωση πάλι επί κροατικού εδάφους (στο Ζάγκρεμπ).

Γενικότερα, μετά τις δύο ήττες από την «σετερόζα», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει «3 στα 3» σε ημιτελικούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, καθώς τη νίκη επί της Ιταλίας το 2010, ακολούθησαν εκείνες επί της Ουγγαρίας το 2012 στο Αϊντχόφεν (όταν εθνική έχασε στον τελικό από την… Ιταλία) και επί της Ισπανίας το 2018 στη Βαρκελώνη. Κοινό χαρακτηριστικό και των πέντε προηγούμενων παρουσιών της ελληνικής ομάδας στην τετράδα, είναι ότι ολοκλήρωσε τους αγώνες της με ήττα, τρεις φορές στον τελικό και δύο στον «μικρό» τελικό.

Περιέργως, Ελλάδα και Ιταλία δεν έχουν αναμετρηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, όπου η εθνική ηττήθηκε 7-5 στον αγώνα κατάταξης για την πέμπτή θέση. Γενικά, η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε ουσιώδες (νοκ-άουτ) παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης ήταν στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, όταν οι Ιταλίδες είχαν επικρατήσει με 10-4. Αντίθετα, μέχρι τότε αποτελούσαν ένα… σύνηθες ζευγάρι σε αγώνες που έκριναν προκρίσεις και μετάλλια, με κορυφαία στιγμή φυσικά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ