Τέλος από την Εθνική Σερβίας ο Σάβιτς

Τέλος από την Εθνική Σερβίας ο Σάβιτς

Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Σερβία σε πάρα πολλές επιτυχίες στο πόλο, αποτελεί πλέον παρελθόν, με την Ομοσπονδία να κάνει δεκτή την παραίτησή του.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών της Σερβίας αποτελεί ο Ντέγιαν Σάβιτς, καθώς η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το «διαζύγιο» των δύο πλευρών. Ο 47χρονος τεχνικός είχε υποβάλει την παραίτησή του, την οποία η διοίκηση έκανε τελικά δεκτή.

Ο Σάβιτς ανέλαβε τα «ηνία» των «πλάβι» το 2012, όταν διαδέχθηκε τον Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς στο «τιμόνι», και τους οδήγησε -μεταξύ άλλων- στην κατάκτηση δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων (το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πέρυσι στο Τόκιο, κόντρα στην εθνική Ελλάδας), ενός χρυσού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2015), τριών χρυσών σε Ευρωπαϊκό (2014, 2016, 2018) και έξι τίτλων σε World League.

Είχε υπό την καθοδήγησή του τη «χρυσή γενιά» της Σερβίας και την οδήγησε στην κορυφή, κάνοντας την μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων των εποχών.

Γι’ αυτό το λόγο η σερβική ομοσπονδία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι τα τελευταία δέκα χρόνια «πέτυχε κορυφαία αποτελέσματα που τον κατέταξαν ανάμεσα στους καλύτερους, αν όχι στον καλύτερο προπονητή στον κόσμο» και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του, αποκαλώντας τον ως «Θρύλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ