Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7: «Λύγισαν» την πρωταθλήτρια Ευρώπης οι φοβεροί «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7: «Λύγισαν» την πρωταθλήτρια Ευρώπης οι φοβεροί «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πανίσχυρη Προ Ρέκο με 9-7 και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στο φετινό Champions League.

Με μια μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός, υπέταξε στο Παπαστράτειο την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο με 9-7,  για την 1η αγωνιστική του Champions League στο πόλο και έστειλε ηχηρό μήνυμα πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την διεκδίκηση της κούπας.

Με όπλο την καταπληκτική τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους Ιταλούς χαμηλά στο σκοράρισμα και στην τελευταία περίοδο, βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση μέσα από μεγάλα σουτ και κατάφεραν να σφραγίσουν μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Το αστεράκι του Ολυμπιακού μεγάλωσε: «Οργιάζει» στο NBA ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vids)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ξεκίνησαν με ένα γρήγορο γκολ του Μάρτον Βάμος, που τους έβαλε σε θέση οδηγού, ενώ μέσα από την άμυνα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν στο πρώτο οκτάλεπτο του παιχνιδιού. Σε πολύ καλό βράδυ ήταν και ο τερματοφύλακας, Μπίγιατς, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν θετικός, έχοντας και ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, ο Ζάλανκι πέτυχε το πρώτο γκολ των Ιταλών, με τον Φιλίποβιτς ωστόσο να εκμεταλλεύεται λίγο αργότερα τον παραπάνω και να απαντάει για το 2-1. σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο τέρματα με τους Κανέλα και Ζλάνκι, όμως Φουντούλης με γκολ στον παραπάνω έφερε αμέσως το ματς στα ίσα (3-3), μεν τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην τελευταία περίοδο ισόπαλες.

Εκεί το σκηνικό άλλαξε, με τις επιθέσεις να αναλαμβάνουν ξαφνικά τον πρώτο λόγο. Με γκολ των Μουρίκη και Φιλίποβιτς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στο ματς στο +2 (5-3), με τον Γιάνγκερ να ευστοχεί σχεδόν αμέσως σε πέναλτι αλλά ο Μπούσλιε επανάφερε τη διαφορά στο δύο γκολ (6-4). Ο διαιτητής Μαργκέτα έδωσε πέναλτι για βούλιαγμα του Μπίγιατς σε μία τραβηγμένη απόφαση με τον Ζάλανκι να κάνει το 6-5.

Τα γκολ συνέχισαν να μπαίνουν βροχή στο τελευταίο οκτάλεπτο, με τον Παπαναστασίου να κάνει το 7-5 και τον Ζαλάνκι να απαντάει ξανά. Ο Φιλίποβιτς μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης για το 8-6, με τον Γκράτα να μειώνει και πάλι σε 8-7 στον παραπάνω. Στο τελευταίο δίλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε σπουδαίες άμυνες και το γκολ του Παπαναστασίου 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, σφράγισε τελικά τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» για το τελικό 9-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Κανέλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι

Αποτελέσματα ομίλου

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7
Ραντνίτσκι – Βουλιαγμένη
Ντινάμο Τιφλίδας – Μπαρτσελονέτα 8-14
Ανόβερο – Γιαντράν Σπλιτ

Βαθμολογία

Ολυμπιακός 3
Μπαρτσελονέτα 3
Ανόβερο
Ραντνίτσκι
Βουλιαγμένη
Γιαντράν Σπλιτ
Ντιναμό Τιφλίδας 0
Προ Ρέκο 0

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Γεωργία για την επόμενη αγωνιστική όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Τιφλίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ