Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 13-11: Γρανάδος και… παίκτης παραπάνω απέκλεισαν τους ερυθρόλευκους

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 13-11: Γρανάδος και… παίκτης παραπάνω απέκλεισαν τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή προσπάθεια κόντρα στην Μπέογκραντ, αλλά ο φοβερός Γρανάδος και η αστοχία των ερυθρόλευκων με παίκτη παραπάνω, έδωσαν το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Final 8 στους Σέρβους (13-11).

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια ικανοποιητική προσπάθεια στο Βελιγράδι και την έδρα της Νόβι Μπέογραντ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 13-11, με τους Σέρβους δίκαια να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Final 8, ακολουθώντας την Μπαρτσελονέτα της οποίας το ματς προηγήθηκε χρονικά.

Οι ερυθρόλευκοι, που πήγαν στο τουρνουά με πρόβλημα στον φουτνταριστό αφού ο Χριστόδουλος Κολόμβος είναι εκτός δράσης λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει στο μάτι και μοναδικός κλασικός φουνταριστός του ρόστερ ήταν ο Μουρίκης. Αυτό σε συνδυασμό με τα τραγικά ποσοστά σε παίκτη παραπάνω (3/17) αλλά και την γενικότερη αστοχία (30.6% σε τελικές προσπάθειες), περιόρισαν τις πιθανότητες πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: Έκανε τραπέζι για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή

Πλέον οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς θα αρκεστούν να διεκδικήσουν μία θέση μεταξύ 5ης και 8ης, αρχής γενομένης από το αυριανό (1/6) ματς με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Από την άλλη για τους νικητές ο Φερνάντες έκανε πολύ καλό ματς κάτω από τα γκολπόστ των Σέρβων και ο Γρανάδος με 5 γκολ ήταν η αιχμή του δόρατος για την Μπέογκραντ που πανηγύρισε μπροστά στον κόσμο της την πρόκριση.

Οι δύο ομάδες πόνταραν από το ξεκίνημα σε δυνατή άμυνα, ρισκάροντας να δώσουν κάποιες αποβολές. Η διαφορά ήταν ότι οι γηπεδούχοι είχαν 3/3 με παίκτη παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός μόλις 1/4, με συνέπεια να διαμορφωθεί το σκορ σε 4-2.

Η ερυθρόλευκη άμυνα εστίασε πάνω στον Αλβαρο Γρανάδος, αλλά ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος αυτός που με δύο γκολ και μία ασίστ έκανε τη… ζημιά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Το πρώτο γκολ του Ισπανού μπόμπερ ανέβασε τη διαφορά στο +3 (5-2), αλλά οι Πειραιώτες αντέδρασαν, ο Φιλίποβιτς έδωσε επιτέλους μία λύση στον παίκτη παραπάνω και ο Παπαναστασίου στην κόντρα μείωσε σε 5-4. Γρανάδος και Βάμος… αντάλλαξαν γκολ και ο Φουντούλης με ένα εκπληκτικό σουτ υπό ασφυκτική πίεση, σχεδόν στην εκπνοή του ημιχρόνου, ισοφάρισε σε 6-6.

Ο Ολυμπιακός είχε εξουδετερώσει το αρχικό προβάδισμα της Νόβι Μπέογκραντ, έχοντας 2/8 με παίκτη παραπάνω και απέναντι σε έναν τερματοφύλακα (Φερνάντεζ) που είχε ήδη επτά αποκρούσεις.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ του Ντράσοβιτς στα ίσια, αλλά το πρόβλημα για τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δεν ήταν αυτό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κερδίζει αποβολές και να τις… χαραμίζει, χάνοντας τέσσερις διαδοχικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και έχοντας συνολικά 0/6 στην τρίτη περίοδο!

Η σερβική ομάδα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει… τρομερά πράγματα, ξέφυγε 8-6 και 10-7, και πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε οριστικά το παιχνίδι έγινε 5′ και 7» πριν τη λήξη, όταν ο Μπίγιατς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σκουμπάκη αλλά, στην προσπάθειά του να μαζέψει τη μπάλα προ του Πιγέτλοβιτς, την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 11-8.

 Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-4, 3-1, 4-4

 Νόβι Μπέογκραντ (Ζίβκο Γκότσιτς): Φιλίποβιτς, Στρ. Ράσοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Γρανάδος 5, Βούτσινιτς 1, Πιγέτλοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς 1, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης, Β. Ράσοβιτς 1, Φερνάντεζ

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Δήμου, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ