Ελλάδα – Ουγγαρία 13-14 (10-10κ.δ.): Κρίμα για αυτή την ομαδάρα

Ελλάδα – Ουγγαρία 13-14 (10-10κ.δ.): Κρίμα για αυτή την ομαδάρα

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα! Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου λύγισαν στον τελικό, χάνοντας το χρυσό από την Ουγγαρία στη διαδικασία των πέναλτι με 13-14.

Οι μάγκες του Θοδωρή Βλάχου μπορεί να γνώρισαν την ήττα στα πέναλτι από την Ουγγαρία (13-14, 10-10 κ.δ.) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Φουκουόκα, αλλά στις καρδιές μας θα είναι για πάντα στην κορυφή.

Η Εθνική ομάδα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους Ούγγρους να φτάνουν ξανά στην κορυφή του κόσμου μετά το 2013 και να φτάνουν στις τέσσερις κατακτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρτίνεθ χάραξε την αγωνιστική γραμμή του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με ομιλία-μήνυμα

Δάκρυα και στεναχώρια δεν πρέπει να υπάρχουν για αυτή την ομάδα, που πάλεψε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό.

Η Ελλάδα θα έχει και άλλες ευκαιρίες με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Κύπελλο και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους οποίους πήρε την πρόκριση, μέσω της παρουσίας της στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το ματς

Οι Ούγγροι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και κατάφεραν με σουτ από την περιφέρεια να ανοίξουν την ελληνική άμυνα. Η Εθνική σκόραρε δύο γκολ με τον Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω και αν και κατάφερε να βγάλει 3 άμυνες στον παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να είναι κοντά στο σκορ, με το οκτάλεπτο να λήγει 2-4 για τους Ούγγρους.

Η Εθνική έβγαλε αντίδραση χωρίς όμως να καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία, με γκολ που ήρθαν από την περιφέρεια, με δυνατά σουτ των Γενηδουνιά και Σκουμπάκη. Πρωταγωνιστής στο οκτάλεπτο ο Μάνος Ζερδεβάς με αποκρούσεις τόσο από την περιφέρεια, αλλά κυρίως σε τετ α τετ της Ουγγαρίας για να διατηρήσει το σκορ στο 4-5 για την Ουγγαρία.

Η Ελλάδα έπαιξε έξυπνα βρήκε μεγάλα γκολ από τον Γενηδουνιά (ένα από το σημείο του πέναλτι), κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 6-5 και στη συνέχεια με 7-6, όμως στην τελευταία επίθεση του οκταλέπτου ισοφάρισε η Ουγγαρία σε 7-7.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ουγγαρία μπόρεσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με περιφερειακά σουτ, με την Εθνική μας ομάδα να ισοφαρίζει αρχικά σε 9-9 και στη συνέχεια σε 10-10. Η Εθνική έβγαινε με 3 παίκτες εναντίον ενός στην τελευταία της επίθεση, αλλά ο Θοδωρής Βλάχος εκείνη τη στιγμή κάλεσε time out για να οργανώσει την τελευταία επίθεση, χωρίς να σκεφθεί την ευκαιρία που είχαν οι Έλληνες διεθνείς, καθώς σε εκείνη τη φάση υπερτερούσαν αριθμητικά, γεγονός για το οποίο μάλιστα κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε απευθείας συγνώμη από τους Έλληνες παίκτες.

Η επίθεση χάθηκε, η Ουγγαρία στο τελευταίο σουτ με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν, πέτυχε το δοκάρι και όλα οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα 10-10.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • 10-10 Απέκρουσε ο Ζερδεβάς το πέναλτι του Ντένες Βάργκα.
  • 10-10 Απόκρουση Βόγκελ σε εκτέλεση του Φουντούλη
  • 10-11 Εύστοχη εκτέλεση από τον Βάμος.
  • 11-11 Εύστοχη εκτέλεση από τον Παπαναστασίου.
  • 11-12 Εύστοχη εκτέλεση Ζάλανκι
  • 11-12 Αποκρούει ο Βόνγκελ το πέναλτι του Γκιουβέτση.
  • 11-12 Στο δοκάρι η εκτέλεση του Γιάνσικ.
  • 11-12 Αποκρούει ο Βόνγκελ την εκτέλεση του Αργυρόπουλου
  • 11-12 Αποκρούει ο Ζερδεβάς την εκτέλεση του Φέκετε.
  • 12-12 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά
  • 12-13 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάργκα.
  • 13-13 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη
  • 13-14 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάμος
  • 13-14 Ο Βόνγκελ απέκρουσε το πέναλτι του Παπαναστασίου

Η Ελλάδα με συνολικό σκορ 13-14 γνώρισε την ήττα που αφήνει μία πικρία γιατί το όνειρο ήταν πολύ κοντά, αλλά πεισμώνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες διεθνείς εν όψει των επερχόμενων διοργανώσεων.

Ελλάδα – Ουγγαρία 14-13 πεν. (10-10 κ.δ.)

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος

Ουγγαρία: Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ