Ιταλία – Αυστραλία 16-14: Χάλκινο μετάλλιο για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Παγκόσμιο

Ιταλία – Αυστραλία 16-14: Χάλκινο μετάλλιο για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Παγκόσμιο

Η Ιταλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κέρδισε την Αυστραλία με 16-14 και κατέκτησε ξανά μετά από μία οκταετία μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ιταλία στο πόλο γυναικών, επέστρεψε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από οκτώ χρόνια, καθώς επικράτησε 16-14 της Αυστραλίας στον επεισοδιακό «μικρό» τελικό της Φουκουόκα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η «σετερόζα» με ένα σερί 3-0 στη δεύτερη περίοδο προηγήθηκε 9-7, όμως 52 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι διαιτητές απέβαλαν για βιαιοπραγία τη Βαλέρια Παλμιέρι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Εξελίξεις με Ζινκερνάγκελ και Ρέαμπτσιουκ

Στο τετράλεπτο που αγωνίστηκαν με παίκτρια παραπάνω, τα «καγκουρό» πέτυχαν επιμέρους σκορ 4-1 και πήραν προβάδισμα 11-10, αλλά, όταν η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, οι ασταμάτητες Μπιανκόνι και Μαρλέτα οδήγησαν την Ιταλία σε ένα σερί 5-0, που διαμόρφωσε το 15-11, 4,5 λεπτά πριν τη λήξη. Η Αυστραλία προσπάθησε να αντιδράσει μετά από δέκα και πλέον «στείρα» λεπτά, μείωσε σε 16-14, αλλά ήταν αργά.

Συνολικά είναι το έκτο μετάλλιο που κατακτά η Ιταλία σε 14 Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έχει συμμετάσχει. Ανέβηκε στο βάθρο στις πρώτες τέσσερις παρουσίες της (τις δύο φορές μάλιστα στο πρώτο σκαλί), από το 1994 έως το 2003, αλλά έκτοτε μετράει μόνο δύο χάλκινα, το 2015 στο Καζάν και φέτος.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 5-6, 3-1, 3-3
ΙΤΑΛΙΑ: Μπιανκόνι 6, Μαρλέτα 5, Τζουστίνι 3, Ταμπάνι, Μπετίνι
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Γουίλιαμς 3, Χάλιγκαν 2, Σ. Αντριους 2, Α. Αντριους 2, Κάσεϊ, Αρμιτ, Λίζον-Σμιθ, Αραντσίνι, Κιρνς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ