Αφρουδάκης: «Δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτήν την ομάδα» (vid)

Αφρουδάκης: «Δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτήν την ομάδα» (vid)

Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για τα συναισθήματα που πρέπει να αφήσει αυτός ο τελικός και τις ευκαιρίες που έρχονται.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης, αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα μίλησε μετά την ήττα από την Ουγγαρία με 13-14 (κ.δ. 10-10).

Ο Αφρουδάκης υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας που το 2005 είχε φέρει το χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και γνωρίζει πολύ καλά πως νιώθουν αυτά τα παιδιά μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, οπού έφτασαν τόσο κοντά στο όνειρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρτίνεθ χάραξε την αγωνιστική γραμμή του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με ομιλία-μήνυμα

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αφρουδάκης για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος στον τελικό:

«Πάντα σε τέτοιους αγώνες κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει. Είχα πει ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες η διαφορά των ομάδων ήταν ακριβώς στο 50-50. Νομίζω σε ένα σκορ, σε ένα δοκάρι είμασταν πολύ άτυχοι, χάσαμε το παιχνίδι στο τέλος μέσα από τα χέρια μας. Δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτή την ομάδα, χαμόγελο αισιοδοξία. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των 13 παικτών μέσα στο νερό, των δυο παικτών έξω από τον νερό, ένας σημαντικός αθλητής μας, ο Άγγελος Βλαχόπουλος είναι στην Αθηνά και όλα τα παιδιά που είναι δίπλα από την ομάδα έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια, φυσικά και οι δυο προπονητές που έχουμε ο Θοδωρή Βλάχος και Τάσος Σχίζας.

Έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχουμε δείξει σταθερότητα όσο καμία άλλη εθνική ομάδα σε Τόκυο, Βουδαπέστη και Φουκουόκα, μένει η λεπτομέρεια και το επόμενο βήμα για να δούμε ένα χρυσό μετάλλιο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα κάποιοι μπορεί να μην ήθελαν να μας δώσουν αυτό το μετάλλιο, αλλά αυτό μας κρατάει και μας επιφυλάσσει καλυτέρα πράγματα για τις επόμενες διοργανώσεις. Τα ραντεβού στο πόλο είναι πάρα πολλά. Έχουμε μπροστά μας σε 5-6 μήνες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε 7 μήνες και πάλι Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα και σε ένα χρόνο Ολυμπιακούς αγώνες. Θα πάμε να πάρουμε αυτό που δεν πήραμε σήμερα.

Νομίζω ότι μετά το σημερινό παιχνίδι, ας κοιτάξουμε μόνο την αισιόδοξη πλευρά, καθώς πρώτη φορά πάμε σε τελικό Παγκοσμίου και πρέπει να κοιτάξουμε στις επόμενες διοργανώσεις να πάρουμε αυτό που μας λείπει, γιατί πραγματικά αξίζει η ομάδα να πάρει το χρυσό μετάλλιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ