Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 9-6

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 9-6

Σε ένα πολύ σκληρό ματς κόντρα στην αξιόμαχη Βουλιαγμένη, οι πολίστριες του Ολυμπιακού επικράτησαν 9-6, πήραν το 5ο σερί πρωτάθλημα και έγραψαν Ιστορία με το πρώτο νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 2-0 νίκες και φιλοξενούσε τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Παπαστράτειου. Εκεί με νίκη θα κατακτούσε το 5ο σερί πρωτάθλημα και θα έκανε το πρώτο νταμπλ στην Ιστορία του.

Ωστόσο ο αγώνας για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη Βουλιαγμένη. Το πρώτο οκτάλεπτο με την Τσουκαλά να οδηγεί στο σκορ τις ερυθρόλευκες έληξε 4-2 υπέρ τους. Στο δεύτερο όμως, η Βουλιαγμένη έσφιξε πολύ την άμυνά της και σε συνδυασμό με τα κακά ποσοστά των δύο αντιπάλων με παίκτρια παραπάνω, έληξε 1-0 (επί μέρους με γκολ της Νίνου) υπέρ των φιλοξενούμενων, με το 4-3 του ημιχρόνου να είναι ενδεικτικό της δυσκολίας της αναμέτρησης.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ με τις παίκτριες της Καμένου να ισοφαρίζουν τρεις φορές, αλλά τις γηπεδούχες να έχουν απαντήσεις και το σκορ να σταματά στο υπέρ τους 7-6. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν πιο ψύχραιμες, σκόραρα σε καίρια χρονικά σημεία με της Έγκενς και Πλευρίτου και τελικά επικράτησαν με 9-6, κατακτώντας τη νίκη, το 5ο σερί πρωτάθλημα και κάνοντας παράλληλα το πρώτο νταμπλ στην Ιστορία για το γυναικείο πόλο.

Καλύτερες για τον Ολυμπιακό οι Πλευρίτου, Έμολο και Τσουκαλά, ενώ για τις ηττημένες προσπάθησαν πολύ οι Ξενάκη και Διαμαντοπούλου. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις δύο τερματοφύλακες, Χρυσή Διαμαντοπούλου (Ολυμπιακός) και Έλενα Κούβδου (ΝΟΒ) που έκαναν σωρεία αποκρούσεων

Το ματς σημαδεύτηκε από ένταση προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με την Αλεξία Καμμένου να αποβάλλεται, να ανοίγει διάλογο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού κάνοντας χειρονομίες προς αυτούς και να πέφτει στο έδαφος, προκαλώντας πεντάλεπτη διακοπή στην αναμέτρηση.

Οκτάλεπτα: 4-2, 0-1, 3-3, 2-0

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ε. 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ