Ουγγαρία και Ιταλία έστειλαν την Εθνική σε νοκ άουτ αγώνα πρόκρισης για την οκτάδα

Ουγγαρία και Ιταλία έστειλαν την Εθνική σε νοκ άουτ αγώνα πρόκρισης για την οκτάδα

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών θα διεκδικήσει τελικά μέσω των χιαστί - πλέι οφ την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς η Ουγγαρία νίκησε με 10-5 την Ιταλία στο τελευταίο ματς της 3ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου.

Απίθανα πράγματα έγιναν στο φινάλε του Β΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών, στο Ζάγκρεμπ, με την τελική έκβαση να αφήνει την Εθνική ομάδα στην τρίτη θέση και να τη στέλνει την Πέμπτη (11/1) σε νοκ-άουτ αγώνα πρόκρισης στην οκτάδα, πιθανότατα με αντίπαλο την Ολλανδία, και μία ημέρα αργότερα σε έναν πολύ δύσκολο προημιτελικό, απέναντι είτε στην Κροατία είτε στην Ισπανία.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε τα… δεύτερα της Ουγγαρίας να νικήσουν 10-5 την Ιταλία, που το Σάββατο (6/1) είχε επιβληθεί με εντυπωσιακό τρόπο της ελληνικής ομάδας (15-8).

Διαβάστε επίσης: Τους έβγαλε στη σέντρα ο Καραπαπάς: Το βίντεο που αποκαλύπτει το «κιτρινόμαυρο» ψέμα

Ο Σάντρο Καμπάνια, που δεν είχε ήδη στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Εντοάρντο Ντι Σόμα, άφησε εκτός 13άδας τον αρχηγό Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και οι «σετεμπέλο» κατέβηκαν χωρίς τους δύο ποιοτικότερους παίκτες τους.

Οι Μαγυάροι, που ταξίδεψαν στην Κροατία χωρίς εννέα βασικά στελέχη τους, εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και, όχι απλά πήραν τη νίκη, αλλά με γκολ του Νάγκι τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, εξασφάλισαν και την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου.

Στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε, η Ουγγαρία έχει συντελεστή τερμάτων +3, η Ιταλία +2 και η Ελλάδα -5.

Να σημειωθεί ότι ο νικητής του ομίλου είναι πολύ πιθανό να διασταυρωθεί στα προημιτελικά με τη Σερβία, εφόσον οι «πλάβι» (που ξεκίνησαν τη φετινή διοργάνωση από τη β΄ κατηγορία) νικήσουν στο χιαστί νοκ-άουτ τη Γαλλία.

Η Ιταλία πέρυσι είχε παίξει με τη Σερβία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα και, παρότι θεωρείτο το φαβορί, ηττήθηκε. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ