Ο Βερνού «εκτέλεσε» την Ουγγαρία, η Γαλλία στα ημιτελικά

Ο Βερνού «εκτέλεσε» την Ουγγαρία, η Γαλλία στα ημιτελικά

Καθοδηγούμενη από τον εξωπραγματικό Τομά Βερνού, η Γαλλία επέστρεψε από το -4 του ημιχρόνου, νίκησε 11-10 την κάτοχο του τίτλου Ουγγαρία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά

Με μία τεράστια έκπληξη ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στην Ντόχα.

Καθοδηγούμενη από τον εξωπραγματικό Τομά Βερνού, η Γαλλία επέστρεψε από το -4 του ημιχρόνου, νίκησε 11-10 την κάτοχο του τίτλου Ουγγαρία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (15/2) την Κροατία.

Διαβάστε επίσης: Ένας κανονικός προπονητής, σε μια δίκαιη αξιολόγηση…

Η αλήθεια είναι ότι οι «τρικολόρ», δουλεύοντας εντατικά τα τελευταία χρόνια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έχουν μειώσει σημαντικά τη διαφορά τους από τις ομάδες της ελίτ, έχοντας μάλιστα να επιδείξουν τη νίκη επί της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό του 2022, που άφησε τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες εκτός οκτάδας.

Ομως η Γαλλία δεν είχε κάνει ως τώρα τη μεγάλη υπέρβαση και φαινόταν αδύνατον να τα καταφέρει και στην Ντόχα, καθώς έχανε 7-3 στο ημίχρονο και 8-4 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Η συνέχεια, όμως, είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τομά Βερνού.

Ο πολυσύνθετος παίκτης βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στο ματς και, τη στιγμή που οι Μαγυάροι αγχώθηκαν, τους… αποτελείωσε. Με δύο συνεχόμενα δικά του τέρματα η Γαλλία πήρε προβάδισμα 10-9, ο Ανγκιαλ ισοφάρισε, αλλά ο Βερνού είχε κι άλλο… βέλος στη φαρέτρα του και με γκολ τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 4-2, 3-1, 1-3, 2-5

Τα γκολ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ:
 Ζάλανκι 3, Βάργκα 2, Ανγκιαλ, Μάνχερτς, Βάμος, Νάγκι, Νέμετ
ΓΑΛΛΙΑ: Βερνού 5, Κρουσιγιά 3, Μποντεγκά 2, Μαριόν-Βερνού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ